keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Stárics Kornél a ZTE KK új ügyvezetője (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Stárics Kornél a ZTE KK új ügyvezetője (Videó)

2015 július 15 - szerda
Ismét vezetőváltás történt a ZTE férfi kosárlabda-csapata élén. Információink szerint a korábbi ügyvezetővel, Doleschall Miklóssal közös megegyezés alapján bontott szerződést a többségi tulajdonos, zalaegerszegi önkormányzat. Helyére kedden a ZTE KK taggyűlése a zalaegerszegi születésű Stárics Kornélt nevezte ki, aki elsődleges feladatként a pénzügyi helyzet stabilizálását jelölte meg.

A közös együttműködést a klub és a korábbi ügyvezető korrekt módon zárta le – tájékoztatott Balaicz Zoltán. A polgármester úgy fogalmazott: köszönettel tartoznak az elmúlt hónapok munkájáért, mivel Doleschall Miklós sokat tett a klub gazdasági helyzetének javításáért, valamint a csapat bent maradásáért. A sportszakmai elképzelések azonban több ponton különböztek.

Stárics Kornél gyermekkora óta a ZTE KK-ban kosarazik, utánpótlás válogatott volt, majd bekerült a klub felnőtt csapatába is. 2009-ben bronzérmet szerzetek a bajnokságban. Az ügyvezetői poszt betöltésére már korábban is esélyes volt. Márciusi pályázatában egyebek mellett ő fogalmazta meg Bencze Tamás vezetőedző alkalmasságát. Ma a jövő legfontosabb feladatait vázolta.

Stárics Kornél a Csány László Közgazdasági Szakközépiskolában érettségizett, a BGF zalaegerszegi Gazdálkodási Karán szerzett közgazdász diplomát. Eddig a Zala Megyei Kormányhivatalban pénzügyi, költségvetési területen dolgozott. A városvezetés szerint az új ügyvezető rendelkezik a megfelelő pénzügyi, közgazdasági és sportszakmai ismeretekkel is.

V.D./N.G.

Tartalom megosztása: