keresés a weboldalon

Sulileső az iskolánkban

Zalaegerszeg címer
Hírek

Sulileső az iskolánkban

2015 március 09 - hétfő
2015. február 7-én szombat délelőtt az iskolánkban volt egy program a leendő elsősök részére. Ezt az iskola azért rendezte, hogy az ovisokkal megismertessék, hogy milyen lesz az élet az iskolában.

A nagy tornateremben volt a gyülekező, ahol az Igazgató bácsi és Márti néni köszöntötte az óvodásokat és szüleiket. Először a 3.a és 5.a adta elő a műsorszámát Emese nénivel, ami a Mary Poppins volt és angolul énekeltek egy dalt a betűkről. Ezután az én osztályom a 4.a következett, mi a Lolly Pop című dalra táncoltunk. Utolsó műsorszám a nyolcadikos lányok koreográfiája volt, ami mindenkinek nagyon tetszett. Ezt követően Anita néni tornászott egyet az ovisokkal. Ezt a kisöcsém is nagyon élvezte, aki jövőre kezdi el majd az iskolát.

A leendő elsősökkel átmentünk az egyik osztályterembe, ahol Marika és Aliz néni tartottak egy kis bemutató órát. Ebben öt lány segített az osztályomból. Angolul énekeltünk több dalt, amibe az ovisok is besegítettek. Egyik a köszönésekről, egy másik pedig a gyümölcsökről és zöldségekről szólt. Marika nénivel számoltak és különböző feladatokat oldottak meg az ovisok és magyarul egy számokról szóló dalt is megtanultak. Legjobban minden ovisnak az interaktív tábla tetszett. A testvérem a mai napig énekelgeti ezt a dalt valamint emlegeti a törpés feladatot. Végül pedig egy kismanós dalocskával vonatoztunk a szülők között.

 

Nagyon jól éreztem magam, mivel nagyon sokat segíthettem a kicsiknek. A legvégén visszamentünk még a tornaterembe, ahol a szertárból kihozhattunk minden sportszert és szabadon játszhattunk velük. A délelőtt sajnos hamar véget ért, de a lényeg, hogy délben sok élménnyel mentünk haza. Kisöcsém nagyon sokat beszél erről a délelőttről és már nagyon várja az iskolát.

Bicsák Zsófi 4.a
Petőfi Sándor és Dózsa György Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola
Petőfi Sándor Székhelyiskola

Tartalom megosztása: