keresés a weboldalon

Szabad helyet a tűzoltóknak!

Zalaegerszeg címer
Hírek

Szabad helyet a tűzoltóknak!

2010 március 04 - csütörtök
Január közepe óta vizsgálja a zalaegerszegi tűzoltóság a középmagas épületek felvonulási területét. Dr. Bangó Szilárd Lóránt tűzoltóparancsnok érdeklődésünkre elmondta, hogy időről időre sor kerül ehhez hasonló vizsgálatra, s lassan a két hónapja tartó munka végére érnek.

Minden olyan épület középmagasnak számít, melynek felső használati szintjének padlóvonala 13,65 méter felett van. Hatvan ilyen ház van Zalaegerszegen. A tűzoltók az épületek biztonságának ellenőrzésekor azt is vizsgálják, hogy a házak előtt van-e megfelelő parkolóhely fenntartva a tűzoltóautók számára.

Hiszen minden ilyen épület előtt kötelező „megállni tilos” jelzéssel állandó szabad helyet hagyni, amit tábla, és sárga felfestés is jelez. A vizsgálat során ezek meglétét, láthatóságát is ellenőrzik.

A parancsnok elmondta: erre leginkább azért van szükség, mert nem szeretnék, ha egy esetleges tűz alkalmával derülne ki, hogy a számukra kijelölt helyen valamilyen hiba, vagy figyelmetlenség miatt más parkolna, akadályozva így a mentési/oltási munkákat.

(Zala-Lap, – pet -,
Ftoó: Z. A.)

Tartalom megosztása: