keresés a weboldalon

Szabadidős súlyemelő versenyen is bizonyított Danicser Anita

Zalaegerszeg címer
Hírek

Szabadidős súlyemelő versenyen is bizonyított Danicser Anita

2018 augusztus 05 - vasárnap
Danicser Anita Melinda, a ZTE Súlyemelő Klub versenyzője a nyáron sem pihen, és minden lehetőséget kihasznál a versenyzésre

Július utolsó szombatján a BioTechUSA Beach Body – LUPA KUPA Szabadidős Súlyemelő Versenyen vett részt, amit a Mindenki Súlyt Emel mozgalom szervezett, a sportág népszerűsítése érdekében. Anita a budapesti Masters EB után úgy gondolta elindul és felméri, hol tart jelenleg. Az elmúlt évben Siófokra esett a választása, ahol kicsit jobb erőben és egyéni csúcsokkal, 121kg összteljesítménnyel az első helyen zárt. A mostani, Budakalászon rendezett versenyen +87 kg-ba indulva pár kilógrammal lemaradva a legjobbjától, a dobogó legmagasabb fokára állhatott fel117 kgösszteljesítménnyel,53 kgszakítás és64 kglökéssel, amit a Masters EB is megcsinált. A verseny főigazgatója Nagy Ákos, egykori válogatott, világbajnok és Erős Ember volt.

 -Nem vagyok elégedetlen, hisz folyamatos fizikai munka mellet versenyzem és a nyáron nem nagyon pihentem még! Nagy kihívás volt emelni, hiszen a szabadban, homokos helyen voltunk és erre az egyenetlen talajra volt téve a dobogó és egy picit lefele is lejtett, ami olyan érzés volt, mintha nekem kell menni a súly után, hogy megfogjam. Az elején a tűző nap, majd futó zápor akadályozta a zökkenőmentes versenyzést, de a nehézségeket leküzdve élmény volt, hisz még így sohasem emeltem.

Danicser Anita elmondta, hogy több, a Masters versenyen is indult súlyemelővel találkozott, ami színesebbé tett a küzdelmet. A ZTE SK versenyzője mellett Nagykanizsáról Fürdős Gergő is versenyzett a 81kg-mos mezőnyben, ahol 92kg-ot szakított és 120kg-ot lökött és212 kgösszteljesítménnyel a 3. helyen zárt!

 

-P-

Tartalom megosztása: