keresés a weboldalon

Szakképzés Európai Hete (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Szakképzés Európai Hete (Videó)

2016 december 07 - szerda
Zalaegerszeg is csatlakozott a Szakképzés Európai Hete rendezvénysorozathoz. A városban található egyetemek előadásokkal, a szakképző intézmények pedig interaktív standokkal várták szerdán a fiatalokat. A fő cél a szakoktatás és a szakképzés vonzóbbá tétele.

A Ganz Ábrahám Szakgimnázium tanulói egy intelligens robotot készítettek. Működését Donner Csaba, az iskola műszaki tanára mutatta be a rendezvényen.

Hasonló az érdeklődése Dely Mártonnak, aki gépészeti területen képzeli el jövőjét.

Közel 30 szakmával ismerkedhettek meg szerdán a fiatalok a zalaegerszegi campuszon. A rendezvény fő célkitűzése az volt, hogy mindenki megtalálja a magában rejlő tehetséget. A részletekről Szabó Károly, a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum főigazgatója tájékoztatott.

Míg az előtérben a szakképző intézmények mutatkoztak be, a nagyelőadóban a helyi egyetemek képviselői tájékoztatták az érdeklődőket. Mint dr. Szalai Istvántól, a Pannon Egyetem Mérnöki Karának dékánjától megtudtuk: a sikeres mechatronikai mérnök képzés mellett új szakot indít Zalaegerszegen a Pannon Egyetem.

A Szakképzés Európai Hete rendezvénysorozat péntekig tart a megyében. A további programokról az intézmények honlapján lehet tájékozódni.

F.M./I.G.

Tartalom megosztása: