keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Szakképzési ösztöndíj (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Szakképzési ösztöndíj (Videó)

2015 augusztus 17 - hétfő
Ösztöndíjra jelentkezhetnek a hiányszakmákban tanuló szakiskolások Zalaegerszegen. A támogatás 5 hónapra igényelhető, alapösszege 12 ezer forint. Erre a hegesztő, a gépi forgácsoló, a szerkezetlakatos, a szerszámkészítő, valamint a gépgyártási és a mechatronikai technikus tanulók pályázhatnak.

 

Köcse Richárd gépi forgácsoló szakra jár a Ganz – Munkácsy Szakiskolában. Két éve ösztöndíjas, köszönhetően annak, hogy tanulmányi átlaga 4,5 fölött van. Így ő a legmagasabb összeget, csaknem 60 ezer forintot kap havonta.

 

 

Rajta kívül a Zalaegerszegi Szakképző Centrum diákjai közül még közel 600-an igényelhetik a szakképzési támogatást. Összege a tanulmányi eredmény emelkedésével arányosan 5 ezer forintonként nő – hangsúlyozta Szabó Károly, a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum főigazgatója.

 

 

Ezt egészíti ki a város. Ily módon Zalaegerszeg önkormányzata 2013 óta segíti a diákokat. Céljuk, hogy megfelelő szakképzettségű fiatalokat képezzenek a városban. Erről Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere beszélt.

 


A pályázatokat szeptember 15-ig a város Oktatási, Kulturális, Ifjúsági és Sport Bizottságához kell benyújtani. Az ehhez szükséges kérelem és formanyomtatvány megtalálható a www.zalaegerszeg.hu oldalon.


M.Zs. / B.P.

Tartalom megosztása: