keresés a weboldalon

Szakmai fórum kis- és középvállalkozásoknak (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Szakmai fórum kis- és középvállalkozásoknak (Videó)

2014 június 03 - kedd
A kereskedelmi bankoknál is igénybe vehetők azok az export hitelek, amelyekkel az Eximbank segíti a gazdaság szereplőit. Ez is elhangzott azon a szakmai fórumon, amelyet kis- és középvállalkozások vezetőinek rendeztek Zalaegerszegen.

A találkozóra mintegy 20 vállalkozás képviselője jött el a régióból. Gyutai Csaba polgármester azt mondta: a zalaegerszegi és a térségi vállalkozók közül azok a legsikeresebbek, amelyek exportra termelnek. Ezek a cégek leginkább a német piacra dolgoznak.

A Nemzetgazdasági Minisztérium irányítása alatt álló Eximbank elsősorban az exportőröket próbálja finanszírozási lehetőséggel segíteni. Ennek érdekében kedvező kamatkonstrukciókat alakítottak ki. Ezek nem csak közvetlenül, hanem a kereskedelmi bankokon keresztül is igénybe vehetők.

Kabai Éva, a Magyar Export-Import Bank Zrt. szenior kapcsolattartója hozzátette, az Eximbank által refinanszírozott hitelek 2-2,1 százalékon már elérhetőek.

A fórumon szó esett a fizetési késedelmekről is. A szakemberek szerint, ebben ez esetben a forgóeszköz-finanszírozás jelent segítséget, valamint a faktoring.

N.D./P.B.

Tartalom megosztása: