keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Szakmai kitüntetés a könyvesboltnak

Zalaegerszeg címer
Hírek

Szakmai kitüntetés a könyvesboltnak

2005 november 29 - kedd
Ünnepélyes keretek között vehette át a Keresztury Dezső Könyvesbolt a Hermész-díjat. A könyvszakma legmagasabb kitüntetését, a zalaegerszegi üzletben dr. Schneider Márta, a kulturális tárca művészeti és nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára nyújtotta át Boczkó Attila üzletvezetőnek.

Az államtitkár elmondta, hogy ez a díj azért különleges, mert egy szakmai kuratórium dönti el minden évben, hogy a pályázó könyvesboltok közül ki alkalmas a Hermész-tábla viselésére, s most először fordult elő, hogy csak ez az egy üzlet felelt meg a kritériumoknak. Schneider Márta szerint manapság óriási szükség van a kulturális kisműhelyekre, és egy szépen berendezett, gazdag kínálatot nyújtó, felkészült eladókból álló könyvesbolt be is tölt ilyen jellegű szerepet.

Tombi Lajos alpolgármester a város önkormányzata nevében gratulált az elismeréshez. Mint mondta, természetes, hogy Keresztury Dezső és Mindszenty József városában szeretik az emberek a könyveket, jelzi ezt az is, hogy néhány évvel ezelőtt a Simon István Könyvesház vehette át ezt a díjat. Az alpolgármester szerint az írott irodalom becsülete a fiatalok körében leszálló ágban van, ám az olvasókkal kialakított személyes kapcsolatok változtathatnak ezen a helyzeten.

Rácsay László, az üzemeltető Lap-Ics Kft. társtulajdonosa megköszönte a Keresztury-könyvesbolt ötfős csapatának a kiemelkedő munkát. Az üzletember utalt rá, hogy egy vállalkozó sok mindenbe fektetheti a pénzét, a könyvekkel való üzletelés azonban értéket és méltóságot is ad. A zalaegerszegi bolt nemcsak az eladott könyvek mennyisége miatt érdemelt jutalmat, hanem a kiemelkedő szakmai teljesítmény és esztétikus környezet miatt is. Nem könnyű a könyvek dzsungelében eligazodni, és minden pillanatban maximális segítséget nyújtani a vevőknek. Ám, ez ebben a városban már kétszer is sikerült. (Zala-Lap Kft.)

Tartalom megosztása: