keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Szakmai nap a Zala-Depo Kft.-nél

Zalaegerszeg címer
Hírek

Szakmai nap a Zala-Depo Kft.-nél

2005 június 05 - vasárnap
Szakmai napot rendeztek a Zala-Depo Kft.-nél, ahol a vendégek előadásokat hallgathattak meg a cég eddigi eredményeiről, napi tevékenységéről, jövőbeni terveiről, de emellett bepillanthattak a hulladékújrahasznosítás munkafázisaiba is.

A rendezvény nyitányaként az érdeklődők Gecse László ügyvezető igazgató vezetésével rövid sétát tettek a Zala-Depo Kft. újrahasznosító telepén, ahol gyakorlatban is megtekinthették a hulladék-újrahasznosítás munkálatait. Ezt követően a Pénzügyi és Számviteli Főiskola nagyelőadójában a cég szakemberei tartottak előadásokat, ahol szó esett egyebek között a Zala-Depo Kft. működéséről, a veszélyes hulladékok gyűjtéséről, valamint a társaság gazdálkodásáról. A megjelenteket elsőként dr. Gyimesi Endre polgármester köszöntötte, aki kiemelte: a Zala-Depo Kft. egy száz százalékig magyar tulajdonba lévő társaság, amely egyre jobb színvonalon látja el a feladatait. A cég a fejlesztésekben is ez élen jár, s ez ugyancsak hozzájárul ahhoz, hogy minőségi munkát tud végezni a városban. Végezetül a polgármester sok sikert kívánt a jövőben a Zala-Depo Kft.-nek, majd hozzátette: a cég töretlen fejlődése a zalaegerszegi emberek mindennapjaiban is érezteti hatását.

A folytatásban Horváth Zsolt, a társaság hulladékgazdálkodási vezetője beszélt a Zala-Depo Kft. működéséről. Elhangzott, a cég 2001. szeptember 29-én alakult, melynek fő tevékenységi területe a hulladékgazdálkodás. Jelenleg Zalaegerszeg közigazgatási területén, és 33 településen végzi a hulladékszállítást, melynek elhelyezése a vállalat működtetésében lévő regionális hulladéklerakóban valósul meg. A Zalaegerszeg-Búslakpusztán található depónia megfelel a legszigorúbb műszaki szabályoknak és előírásoknak, így az összegyűjtött hulladék minden esetben egy magas szintű műszaki védelemmel elátott lerakóba kerül.
2003. májusa egy nagyon fontos állomás volt a cég életében, hiszen ünnepélyes keretek között ekkor vehette át a társaság az EN ISO 9001:2000 minőségirányítási, és az EN ISO 14001 környezetirányítási rendszer tanúsítványait. A Zala-Depo Kft. 2003. júliusától bevezette a papír és a műanyagpalackok gyűjtését Zalaegerszegen. A város nyolc pontján helyeztek ki 2-2 darab konténert, melyekben elkülönítve gyűjtik a lakosság papír és műanyagpalack-hulladékát. Ez az első nagy lépés a későbbiekben bevezetésre kerülő szelektív hulladékgyűjtés felé, amelynek köszönhetően csökkenhetne a kommunális hulladék mennyisége és nőne az újrahasznosítás aránya.

A cég hulladékgazdálkodási vezetője azt is elmondta, hogy a Zala-Depo Kft. megalakulása óta 11 különböző kategóriájú hulladékszállító gépjárművet vásárolt és mára 347 köbméterre nőtt a géppark egyszeri szállítási kapacítása.
Szabó Andrea, a társaság gazdasági vezetője kifejtette: a Zala-Depo Kft. az elmúlt négy év alatt 136 százalékos növekedést ért el és több száz millió forint értékben hajtott végre fejlesztéseket. Indulásakor összesen 49 főt foglalkoztatott a társaság, 2004-ben azonban 93 személy dolgozott átlagban a vállalatnál.

Ezután a hulladék újrahasznosítás fontosabb tudnivalói kerültek napirendre, majd a cég veszélyes hulladékgyűjtési munkálatairól esett szó. Megtudtuk, a Zala-Depo Kft. 2004-ben szervezte meg először veszélyes hulladékgyűjtési akcióját, melynek keretében rengeteg ilyen jellegű anyagot gyűjtöttek össze a cég munkatársai.

Tartalom megosztása: