keresés a weboldalon

Szakmai nap az Apáczaiban

Zalaegerszeg címer
Hírek

Szakmai nap az Apáczaiban

2006 november 07 - kedd
„Játék és kreativitás” címmel negyedik alkalommal szerveztek őszi óvodapedagógiai napot Zalaegerszegen. A rendezvénynek az Apáczai ÁMK adott otthont, ahol számos új elméleti és gyakorlati tudnivalóval ismerkedhettek meg a megjelentek.

A zalaegerszegi közgyűlés oktatási és ifjúsági bizottsága által is támogatott szakmai napot Gyutai Csaba alpolgármester nyitotta meg, amelynek első szakaszában három érdekes előadást hallgathattak meg az érdeklődők. Szó esett például az óvodai játék fejlesztő szerepéről, az ideális játszóhelyek kialakításáról, valamint a beszéd és ritmus jelentőségéről.

Az előadások – melyek menetét Szakácsné Szentgróti Ágota, óvodai szakreferens koordinálta – után az egybegyűltek közösen megvitathatták az elhangzottakat, és gyakorlatban is kipróbálhatták az ajánlott újításokat. Turi Katalin, a rendezvényt szervező pécsi Apáczai Nevelési és Általános Művelődési Központ igazgatója érdeklődésünkre elmondta: a mostani szakmai napra Zala-, és Vas megyéből érkeztek óvodapedagógusok, hogy az óvodai élet, valamint a nevelés fontosabb területeiről újabb információval gyarapítsák eddigi ismereteiket.

Ezúttal a játék és a kreativitás került napirendre, s számos olyan újszerű megoldást mutattak be nekik, amelyek közül sok ezidáig egész biztosan ismeretlen volt számukra. Ezeket az óvónők mindennapi munkájuk során alkalmazni is tudják, vagyis új elemeket építhetnek be pedagógiai programjaikba. A résztvevők egyértelműen leszögezték, igénylik az efféle előadásokat, illetve bemutatókat, hiszen fejlődésükhöz elengedhetetlenek az itt elhangzott információk. Éppen ezért a jövőben mindenképpen folytatni szeretnék ezt a sorozatot, azaz a következő esztendőben ismét meg akarják rendezni az óvodapedagógiai napot.

Ezúttal 190 érdeklődő vett részt a programokon, akik közül sokan saját bőrükön is kipróbálták, hogy milyen érzés gyermekként bekapcsolódni egy pörgő ritmusú tornatermi foglalkozásba. (Zala-Lap Kft., P. Sz., P. K. E.)

Tartalom megosztása: