keresés a weboldalon

Szakmai tanévnyitó (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Szakmai tanévnyitó (Videó)

2016 szeptember 05 - hétfő
Megyei szakmai tanévnyitó konferenciát tartott Zalaegerszegen is az Oktatási Hivatal. A rendezvényen részt vett Palkovics László szakállamtitkár, aki beszédében hangsúlyozta: a diákok terheinek csökkenése, a tanárok nagyobb szabadsága, valamint a finanszírozás kérdésének megoldása, mind-mind az új tanévet szolgáló vívmányok.

Elmúlt 9 hónap … hol tartunk? Ezt a címet adta előadásának Palkovics László. Az oktatásért felelős államtitkár felidézte a január óta tartó szakmai párbeszéd megállapításait, majd a köznevelés jelenlegi helyzetéről tájékoztatta az intézményvezetőket.

A jövő legfontosabb feladatának a Nemzeti Alaptanterv átdolgozását jelölte meg Palkovics László. Ám – mint fogalmazott – hasonlóan fontos terv a pedagógusképzés rendszerének áttekintése.
Madarász Hedvig, a minisztérium köznevelés-igazgatási főosztályvezetője a jogszabályi változásokról tájékoztatta a résztvevőket.

Az új és változó jogszabályokat a tanévkezdő kiadványban, valamint a minisztérium honlapján is megtalálhatják az intézményvezetők, valamint az érdeklődők.

F.M./CS.M.

Tartalom megosztása: