keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Szakmákkal ismerkedtek

Zalaegerszeg címer
Hírek

Szakmákkal ismerkedtek

2004 november 12 - péntek
A Zala Megyei Munkaügyi Központ immár öt éve igyekszik segítséget nyújtani a fiataloknak a lehető leghelyesebb elhatározás meghozatalában oly módon, hogy a pályaválasztást megelőzően egy helyre invitálja a megye valamennyi képzőintézményét. A három napos Pályaválasztási Kiállítás és Szakmabemutató keretében idén több mint 70 nappali rendszerű szakképző iskola, gimnázium, főiskola, egyetem, illetve felnőttképző intézmény mutatkozott be.

– Kis jubileumhoz érkeztünk, ötödik alkalommal rendeztünk ugyanis Pályaválasztási Kiállítást és Szakmabemutatót Zala megyében. Magát az ötletet az Európai Unióból vettük, hét évvel ezelőtt Vas megyében hívtak életre első ízben ilyen jellegű rendezvényt, s azóta minden megye otthont ad egynek – tudtuk meg Kiss Ambrustól, a Zala Megyei Munkaügyi Központ igazgatójától. – Az a céljuk a pályaválasztási kiállításoknak, hogy tájékoztassák a végzős általános iskolásokat a továbbtanulás lehetőségeiről. Egy-egy ilyen rendezvény keretében nemcsak írott formában, hanem gyakorlati bemutatók révén testközelből is megismerhetik a gyerekek a szakmákat, illetve találkozhatnak azokkal a pedagógusokkal, akik tanítják majd őket. Mindezek mellett lehetőséget biztosít a rendezvény a pályaváltás megalapozására, hiszen felnőttképzők is képviseltetik magukat a kiállításon.

Az idei seregszemlére – akárcsak tavaly – mintegy 5000 érdeklődőt vártak szerte a megyéből. A fiatalok szombat délig ismerkedhenek az egyes intézményekkel és szakmákkal. Mint a kiállítók elmondták, még mindig nagy népszerűségnek örvend a diákok körében a fodrász és a vendéglátó szakma, de nagy az érdeklődés az elektronika és az informatika iránt is.

Tartalom megosztása: