keresés a weboldalon

Szakonyi Dorina: Quimby

Zalaegerszeg címer
Hírek

Szakonyi Dorina: Quimby

2011 november 08 - kedd
Csak azokat a koncerteket szeretem, ahol kellőképpen részegek vagytok ahhoz, hogy kompromisszum nélkül öleljetek. Pókháló fűzi össze a ködben a társ nélküli ujjakat. Szeretem a hátamon érezni, a pállott fújtatásokat. Szeretem, ahogy a füst a szemfehéremet vörös csíkokkal parcellázza és örülök mindenkinek, aki rálép a lábamra.

Más nyakáról jobban élvezem leinni a sört, mint a saját poharamból. és persze meghalnék egy összenézésért a gitárossal. A lelkem legmélyéről fájnak a repedt műanyag poharak a földön, ezért még erősebben taposom őket.

Már nem állandó jelleggel félek az emberektől. Gyertek, hadd szeressek gyáván és szelíden egy ismeretlent, aki megsajnál, és bérbe adja a nyakát egy imbolygó bizonytalan testnek. Az otthontalanság valódi otthona. Gyertek, színpadra tapadó tekintetek, és ne vegyétek észre, hogy átázott pilláim mögül a létemet ürítem bele a terembe. Gyertek hát, ti ránctalan szájszélek, ti kétes visszhangok; kavarogjatok, gyertek, és hitessétek el, hogy ez a tánc nem lenne ugyanilyen nélkülem is.
Gyertek, csak ne hagyjátok, hogy fellökjenek.

Te azt magyarázod, hogy ismerlek, én meg, hogy igenis van Isten. Ugyanazok, a lefojtott pillanatok.
Kint már józanok a fények. Sosem fogy el ez a hold, ugye? A mi mozgásunk görgeti előre az égen.
Alatta sétálunk mi, a pillanatok boldogsága, romlott fényű, hulló csillagok.

IFJÚJSÁG Zalaegerszegi Diákújság

Tartalom megosztása: