keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Szalagavatói körkép

Zalaegerszeg címer
Hírek

Szalagavatói körkép

2006 január 22 - vasárnap
Január-február a szalagavatók szezonja. Ekkor kerülnek elő a báli ruhák, a régi fényképek és a pezsgőspoharak. Néhány középiskolában a végzősök már túl vannak a nagy eseményen (ilyen a Csány László Szakközépiskola is), a legtöbb helye azonban még javában tombol a szalagavató-láz. Az előkészületek (meghívók, a ruha és a menü kiválasztása) egyaránt megterhelők a résztvevők, illetve a szülők pénztárcájának.
Ám bármilyen sok tennivalóval is jár, ünnepelni jó dolog.

A Zrínyi Miklós Gimnázium végzőseinek február 17-én lesz a szalagavatójuk. Az ünnepélyt a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben tartják, majd a gimnázium tornatermében mutatják be táncaikat (többek között rumbát, szambát és csacsacsát) a 12. osztályosok. Az ünnepségen Molnár Kristóf 12. A-s tanuló búcsúztatja majd évfolyamát, továbbá prózai előadásokkal lépnek fel az idén érettségizők.

A Csány László Szakközépiskola január 20-án tartotta szalagavatói ünnepségét. A szalagfeltűzési ceremónia délután fél ötkor kezdődött a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben. A végzősök felvonultak, az énekkar műsora, majd Rákosiné Fábián Katalin tanárnő búcsúbeszéde után a szalagfeltűzés következett. Este hat órától volt a gyülekező a vacsorára az Arany Bárány szállodában, háromnegyed hétkor a szalagavatói táncokat mutatták be, majd vacsorával és bállal zárult az ünnepély.

Az Ady Endre Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészetoktatási Intézményben február 4-e a szalagavató időpontja. Az igazgató, Czigány László beszéde után az énekkar ad majd műsort, majd a ballagók tánca, végül a vacsora következik.

Tartalom megosztása: