keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Szalagavatók

Zalaegerszeg címer
Hírek

Szalagavatók

2006 február 17 - péntek
Hamarosan az összes zalaegerszegi végzős középiskolás kabátján ott díszeleg majd az érettségi előtti utolsó évüket jelző kis szalag. Február 17-én, azaz ma a Zrínyi Miklós Gimnázium, február 24-én pedig a Deák Ferenc Szakközépiskola negyedikesei ünnepelhetnek.
Február 10-én azonban ötödik alkalommal gyűltek össze szülők, pedagógusok és diákok az Apáczai ÁMK aulájában a végzős diákok szalagavató ünnepségére.

A műsor 17 órakor kezdődött két végzős diák, Kalmár Alexandra és Forró Melinda zongorajátékával. Ezt követte az osztályok bevonulása, majd ugyancsak két végzős, Korompai Dániel és Hájas Gábor párbeszédes gondolatait hallgathatták meg a nézők. Két hajdani apáczais lány meglepetés-produkciója után Bogdán Marianna igazgatónő tartotta meg tanulságos ünnepi beszédét. Ezután ismét egy zenés műsorszám következett: Németh Diána, 12. A osztályos tanuló szintetizátoron adta elő saját szerzeményét. Ezt követően az osztályfőnökök, Szenténé Toplak Ildikó és Ruisz Rita feltűzték a kis kék szalagot, majd később ők is megosztották az egybegyűltekkel megható gondolataikat. A diákok is tartogattak meglepetést osztályfőnökeiknek: egy-egy dallal köszönték meg fáradságos munkájukat. Az ünnepség vége felé Csiszár Barbara és Baracsi Zsanett saját koreográfiájú táncot adott elő, majd Mészégető Mária fogalmazta meg gondolatait a felnőtté válással kapcsolatban. A műsor zárásaként a két osztály közösen énekelte el Máté Péter Egyszer véget ér a lázas ifjúság című dalát, majd minden diák egy-egy szál rózsával köszöntötte édesanyját. A szalagavató utáni bált egy látványos bécsi keringővel nyitották meg a végzősök.

Tartalom megosztása: