keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Szárazárúüzem a Goldsunban

Zalaegerszeg címer
Hírek

Szárazárúüzem a Goldsunban

2005 október 26 - szerda
Jelenleg is nagy erőkkel dolgoznak a szakemberek a több mint egy éve leégett Goldsun hűtőház helyreállításán.

A 2004. augusztus 24-én kigyulladt üzemegység lángjainak megfékezésében 13 hivatásos önkormányzati, valamint egy önkéntes tűzoltóság munkatársai vettek részt. Előfordult, hogy egy napon 78 tűzoltó dolgozott az oltáson. A kár sokáig felbecsülhetetlen volt, majd később milliárdos nagyságrendűre saccolták. Az épület 9600 négyzetméternyi részét teljesen el kellett bontani. A megyeszékhelyi lánglovagok tönkrement eszközeinek, védőfelszereléseinek pótlása mintegy 17 millió forintot kóstált.

– A fejlesztésekre több elképzelés is született. Úgy döntöttünk, hogy sonka- és szárazáruüzem működik majd a komplexumban. Jelenleg  a beruházáshoz szükséges forrásokat kutatjuk, így például két pályázaton is dolgozunk. A technológiai terveket előzetesen már egyeztettük az állat-egészségügyi hatósággal. Az építési engedélyeztetési tervek novemberben készülnek el. A csarnokban baromfi- és húsipari termékeket gyártunk majd, és tervezzük továbbá egy 2500 tonnás kapacitású hűtő-tároló egység kiépítését. A beruházás mintegy 1,5-2 milliárd forintba kerül – mondta el Tóth István, a Goldsun Rt. meghatározó részvénytöbbségét birtokló Zalabaromfi Rt. vezérigazgatója.

A tésztagyártó részleg már próbaüzem alatt áll, így várhatóan egy hónapon belül véglegesen átadják. A korábbi 105-108 fő helyett jelenleg 65 alkalmazott dolgozik a hűtőházban, amely – egyebek mellett a csökkentett kapacitást figyelembe véve – a vezérigazgató szerint a későbbiekben nyereségesen is üzemeltethető. (Zala-Lap, H. Zs.)

Tartalom megosztása: