keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Szárnyasok éléskamrája

Zalaegerszeg címer
Hírek

Szárnyasok éléskamrája

2005 január 13 - csütörtök
A Mindszenty iskola Sziget klubjában rendezték a Zöld Zalaegerszegért Egyesület által kiírt madáretető-készítő pályázat ünnepélyes eredményhirdetését.
Az egyesület 2002 óta minden évben meghirdeti a madáretető-készítő pályázatot, melyre ezúttal a Liszt és a Béke ligeti általános iskolából, valamint a Kölcsey gimnáziumból összesen tizenhárom pályamunka érkezett, tudtuk meg Nemes Bernadettől, a Zöld Zalaegerszeg Egyesület titkárától.

A zsűri kategóriánként négy munkát díjazott könyvjutalommal, s a gyerekek által készített etetők közül hármat napokon belül iskolák környéki parkokba helyznek ki. Ezeket később a fiatalok és az egyesület tagjai rendszeresen felügyelik és utántöltik eleséggel, így a fagyosabb hetekben sem maradnak élelem nélkül a madarak.

A 2002-ben útjára indított pályázaton idén 25 tanuló vett részt, akiknek a munkáit az eredményhirdetés napján az érdeklődök is megtekintehették. A program keretében Darázsi Zsolt, a Magyar Madártani Egyesület Zala Megyei Csoportjának vezetője tartott ismeretterjesztő előadást a diákoknak, ahol természetesen szó esett a téli madáretetés fontosságáról.
Az egyesület jövőre ugyancsak szeretné megrendezni a madártető-készítő pályázatot, hiszen a tapasztalatok azt mutatják, hogy a fiatalok szívesen vesznek részt ilyen rendezvényeken.

Tartalom megosztása: