keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Szavaztak (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Szavaztak (Videó)

2018 április 09 - hétfő
Rendben lezajlott Zalaegerszegen az országgyűlési képviselőválasztás vasárnap. Aktívak voltak a helyiek, már korán reggel sorban álltak a szavazóhelyiségeknél. Az eredmény rekord részvételi arány mellett született meg Zala megye 1-es számú választókerületében.

Az utolsó egyeztetéseket végzik a szavazatszámláló bizottság tagjai a Szakképzési Centrum épületében kialakított szavazókörben. A helyiség ajtaját itt is pontban 6 órakor nyitották.

A Páterdombon elsőként Illés László jelent meg a bizottság előtt. Az ő feladata volt a jegyzőkönyvek aláírása és a szavazóurnák ellenőrzése. Csak ezt követően kezdődhetett a voksolás.

Korán kelt Beck Tamás is. Azt mondja, mindig él szavazati jogával, s most is fontosnak tartotta a véleménynyilvánítást.

Tóth Sándor a Városi Uszodában töltötte vasárnapját. Dolgozott, néhány percre azonban sikerült megoldania helyettesítését, így el tudott menni szavazni.

Többen most először járultak az urnákhoz. Nagy izgalommal készültek erre a napra.

Ezúttal is a 16-os számú szavazókörben várták azokat, akik átjelentkeztek Zalaegerszegre. Több mint 600-an jelentek meg a Petőfi iskolában. Köztük Kurucz Dávid, aki körmendi ugyan, ám városunkban él.

Zala megye 1-es számú választókerületében 19 órára elfogytak a szavazók, így mindenhol bezárták a helyiségeket. Rekord részvételi arány született. Közel 54 ezer 800-an voksoltak, ami a választópolgárok 74,05 százaléka.

F.M./B.P.

Tartalom megosztása: