keresés a weboldalon

Szecessziós pannó az Ady-gimnáziumban

Zalaegerszeg címer
Hírek

Szecessziós pannó az Ady-gimnáziumban

2010 június 05 - szombat
A gimnazisták által készített pannó ékesíti az Ady-iskola egyik falát. Alfons Mucha, a szecesszió talán legérdekesebb művészének munkája alapján készült a négy nő alakos nagyméretű falikép. Egy évet dolgozott a szép látvány elérésért néhány 11. és 12. évfolyamos diák. Mint mondták, a maradandó alkotás és a szakmai fejlődés ezzel egyszerre valósult meg.

Tánczos György festőművész irányította a csapat munkáját. Megjegyezte, már régóta dédelgették a gondolatot, hogy a diákoknak is kedves és nem időszakos alkotással tegyék egyedivé a közösségi teret. A szecesszió egyszerre volt számukra vonzó és kihívás is. A legnehezebb feladat a nagy falikép arányainak eltalálása volt.

Készültek előtanulmányok, kompozíciós vázlatok és végül szinte nem is kellett belejavítani a diákok munkájába. A használt technika időtálló, feltehetően megbecsültek és így sokáig élvezhetőek lesznek a képek az iskolában és talán folytatásra érdemes az efféle közösségi tevékenység.

A mű készítői: Mátyás Viktória, Könczöl Katalin, Szabó Szimonetta, Andrasek Marcell (12.A), Benkő Borbála, Kálóczi Kincső, Mester Lilla, Molnár Evelin, Müller Roxána, Gyuk Krisztina (11.A).

(Zala-Lap, b. k.)

Tartalom megosztása: