keresés a weboldalon

Szemetet szedtek Gálafejen

Zalaegerszeg címer
Hírek

Szemetet szedtek Gálafejen

2024 április 30 - kedd

Ismét csatlakozott Gálafej a TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akcióhoz. Zalaegerszeg városa immár 12. alkalommal vett részt a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. szervezésében meghirdetett szemétszedési programban. Az eseményt az Energiaügyi Minisztérium támogatta.

A jó ügy érdekében a településrész lakóihoz baráti társaságok, polgárőrök, valamint az itt működő egyesületek tagjai is társultak. Az elmúlt évekhez hasonlóan a résztvevők a Széna tértől indulva végigjárták az országút melletti területeket és az Alsóerdő szélét.

Gyorsan megteltek a szemeteszsákok. A kommunális hulladék mellett ugyanis különböző fémeket és autóalkatrészeket is összeszedtek. A legnagyobb gondot azonban az eldobott műanyagpalackok és cigarettacsikkek jelentették, mivel ezekből találták a legtöbbet.

A nap végére több mint 15 zsák szemét gyűlt össze. Az itt lakóknak fontos környezetük tisztasága, ezért már most jelezték: a legközelebbi környezetvédelmi akcióban is szeretnének részt venni.

K.A./B.P.

Képgaléria


További hírek, aktualitások az Egerszegi Hírek oldalon olvashatók.

Tartalom megosztása: