keresés a weboldalon

Szemle a temetőkben (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Szemle a temetőkben (Videó)

2015 október 30 - péntek
Várhatóan idén is több tízezren keresik fel a zalaegerszegi temetőket, Mindenszentek és Halottak Napján. Erről és a 2015-ös felújításokról a fenntartók sajtótájékoztatón számoltak be az újságíróknak, miközben megtekintették a megyeszékhelyi sírkertek állapotát.

A zalai megyeszékhely 11 működő köztemetőjében idén is több felújítás történt. Közéjük tartoznak a Göcseji úti temető I. világháborús fejkövei. Emellett az önkormányzat beruházásában az Átalszegett utca felől új riasztóval ellátott garázsok épültek, melyek a szerszámok, munkagépek tárolására alkalmasak.

Herczeg András, a Városgazdálkodási Kft. kegyeleti ágazatának vezetője a hétvégi látogatóktól türelmet és körültekintést kér.

A jövőbeni terveket illetően Balaicz Zoltán polgármester két fontos fejlesztésről tájékoztatott. Ezeket a közgyűlés a 2016-os költségvetésben fogadja majd el.

A temetők a hétvégén meghosszabbított nyitvatartással várják a hozzátartozókat. A Göcseji úti és az Új temető 7 órától 22 óráig, míg a peremkerületi temetők folyamatosan látogathatók. Mindeközben a biztonságos közlekedést, valamint a nyugalmat a rendvédelmi szervek felügyelik.

V.D./E.K.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: