keresés a weboldalon

Szemle (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Szemle (Videó)

2017 december 08 - péntek
10 fős kínai delegáció érkezett Zalaegerszegre csütörtökön. A városháza tanácstermében tartott megbeszélésen a környék befektetési lehetőségeiről tájékozódtak.

Egyre szorosabb az együttműködés Kína és Magyarország között. Korábban már több küldöttség is érkezett Zalaegerszegre, hogy tájékozódjanak a megyeszékhely adottságairól és a befektetési lehetőségekről. A kapcsolatfelvétel azért is fontos, mert a közeljövő tervei között szerepel egy négy csillagos hotel megépítése, melyhez kínai befektetőket keresnek – mondta dr. Vadvári Tibor alpolgármester.

Ilyen a közlekedés- és infrastruktúrafejlesztés, valamint a zöldfelület megújítása, amit a zalai megyeszékhely a Területfejlesztési Operatív- és a Modern Városok Programban egyaránt megvalósít. A tárgyalások még kezdeti fázisban vannak, ezért a látogatás legfőbb célja az információszerzés volt – tájékoztatott Wu Xiaodan, Yancheng alpolgármestere.

A küldöttek között volt Yancheng városi televíziójának vezetője is, aki nagy érdeklődést mutatott az itteni média iránt. Így a delegáció ellátogatott a Zalaegerszegi Televízió és Rádió Kft-hez, ahol megismerkedtek a szerkesztőséggel és a műsorgyártási folyamatokkal.

Gy.A./I.G.

Tartalom megosztása: