keresés a weboldalon

Szemlézték a zalaegerszegi zöldterületeket (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Szemlézték a zalaegerszegi zöldterületeket (Videó)

2014 május 07 - szerda
Hatvan rózsafaj, többek között Mindszenty Józsefről, Dajka Margitról és erdélyi városról elnevezett virágok fogják díszíteni Zalaegerszeget. A város vezetői hagyományosan szemlét tartottak az Egerszeg Fesztivál és a Város napja előtt, hogy megbeszéljék a zöldfelületeket érintő további teendőket.

A városházától indult a szemle. A város vezetői szakemberekkel együtt nézték át a legfontosabb helyszíneket.

A belvárosi rehabilitációs program során megújul a Dísz tér is. A munkálatok során figyelembe veszik a most tapasztaltakat. Több fát ki kell majd vágni, de ültetni is fognak, így összességében több fa lesz a téren, amelyek könnyebben jutnak majd éltető vízhez. A munkálatokat az Egerszeg Fesztivál után kezdik el – tudtuk meg Doszpth Attila alpolgármestertől.

– Zalaegerszeg azok közé a városok közé tartozik, ahol az egy főre jutó zöld területek száma a legmagasabb. A város 90 hektár parkterületet és 200 hektárnyi erdőt gondoz. Most pedig több mint 40 ezer egynyári növényt ültetnek ki. Közöttük különleges rózsákat – mondta Gyutai Csaba polgármester.

A Városgazdálkodási Kft. munkatársai még a parlagfű szezon előtt megkezdik a fűnyírást, emellett a hétvégi vihar is plusz munkát ad a dolgozóknak.

A legtöbb panasz az idős korhadó fák miatt érkezeik. Az önkormányzat ősszel a lombok ritkításával és a menthetetlen fák kivágásával fogja megoldani a problémát.

DZsu/T.S.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: