keresés a weboldalon

Szenior Akadémia kezdődik Zalaegerszegen (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Szenior Akadémia kezdődik Zalaegerszegen (Videó)

2015 szeptember 24 - csütörtök
Szenior Akadémia kezdődik október 8-án Zalaegerszegen, a kezdeményezés a kétszeresen Idősbarát Önkormányzat Díjas zalaegerszegi városvezetés és a BGF Gazdálkodási Kara együttműködéséből ered.

Az országos szabadegyetemi program részeként az 55. életévüket betöltött érdeklődők bővíthetik ismereteiket.
A kurzus ingyenes, melynek egyik célja a digitális írástudás, a pénzügyi kultúra megismertetése, valamint a környezettudatosság népszerűsítése.
A kezdeményezés egyik szándéka, hogy az idősebb korosztály is képes legyen hasznosítani ismereteit a közösség és önmaguk érdekében.

– Az önkormányzatnak erkölcsi kötelessége segíteni az idősebb korosztályt – fogalmazott Balaicz Zoltán polgármester.

Zalaegerszeg évtizedek óta kiemelt figyelmet fordít az idősek segítésére. Többek között ennek köszönhetően nyerte el a zalai megyeszékhely az Idősbarát Önkormányzat elismerést. Az érintettek úgy vélik, hogy ez a kezdeményezés megbecsülésük egyik formája, s ennek megfelelően már rendkívül nagy az érdeklődés.

Boda László, a Zala Megyei Idősügyi Tanács elnöke szerint az idősek az akadémiától remélik, hogy a foglalkozásokon önismereti segítséget is kapnak, miközben a fiatalok és az idősek közötti generációs távolságot sikerül lerövidíteniük.

Gy.A./B.P.

Tartalom megosztása: