keresés a weboldalon

Szent Cecília napi jótékonysági hangverseny (Diákújság pályázat)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Szent Cecília napi jótékonysági hangverseny (Diákújság pályázat)

2011 december 18 - vasárnap
Ebben az évben is megrendezésre került iskolánkban a Szent Cecília napi koncert. November 22-én délután fél ötkor tekinthettük meg iskolánk kápolnájában ezt a jótékonysági hangversenyt, mellyel tehetséges mindszentys diákok támogatására nyílt lehetőségük a jelenlévőknek.

A kápolna idén is teltháznak örvendhetett, ami örömmel töltötte el szívünket, hiszen láthattuk, milyen sokan érdeklődnek a tehetségek iránt, és milyen sokan kívánják támogatni őket adományaikkal.

Először a kiskórus mutatta meg a tudását. Több ismert darabot is előadtak, de egy sem volt ahhoz fogható, amikor Silly Reno Rád bízom a nehéz napokat című művét hallhattuk tőlük. Elbűvölőek voltak, ahogy meglátszott, milyen élvezettel csinálják mindezt. Az ének alatt eljátszották az ének mondanivalóját. A közönség nagy sikerrel fogadta a bájos picúrokat.

Ezután a felső tagozatos kórus következett magyar zeneszerzők műveivel. Ezt követte a furulyacsoport előadása. Talán a legszebb volt tőlük Joseph Haydn Menüettje.

Majd egyéni produkciók következtek. Színesebbnél színesebb előadásoknak lehettünk fül- és szemtanúi. Hallhattunk zongorajátékot két tanulótól is, két hegedű- és három fuvoladarabot, valamint ének, vadászkürt, szoprán furulya és klarinét is felcsendült az est folyamán. Csodás előadásokkal töltötték fel a jelenlévők szívét, lelkét. Szép összegű adományt sikerült összegyűjteni, melyet köszönünk minden adakozó lelkű embernek.

Véleményem szerint jól sikerült a koncert, és megtisztelő volt látni, milyen nagy figyelem irányul a tehetséges diáktársainkra. Nekem különösen tetszett, hogy egészen az alsósoktól a gimnáziumi tanulókig mindenkit megcsodálhattunk. Különösen a jó barátaim és kollégiumi társaim előadásai tetszettek. Szerintem az egyik legjobb része az estének az volt, mikor Herman Andrea előadásában meghallgathattuk Schubert A holdhoz című művét, melyet vadászkürttel szólaltatott meg. Nagyon tetszett, hogy egy ilyen ritka hangszer is színesítette műsorunkat.

Élmény volt jelen lenni, és remélem jövőre is el tudok menni, valamint további lelkes vendégekkel gyarapodunk majd.

Ész Viktória 11.b

Mindszenty József Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium

Tartalom megosztása: