keresés a weboldalon

Szent Iván-éji vigalom

Zalaegerszeg címer
Hírek

Szent Iván-éji vigalom

2024 június 25 - kedd

Szent Iván-éji vigalmat rendeztek a hétvégén Zalaegerszegen. Az év legrövidebb éjszakájához kapcsolódó hagyományokat az Apáczai Csere János Művelődési Központ udvarán idézték fel. A színpadon tánccsoportok váltották egymást és többféle zenei stílust képviselő együttesek léptek fel.

A helyi tradíció szerint az érdeklődőket frissen sült almaszeletekkel várták, amelyet a Kertvárosi Nyugdíjas Klub tagjai kínáltak.

A gyerekeknek kézműves foglalkozással, légvárral és játszóházzal készültek. A szervezők fontosnak tartották, hogy a nyári napfordulóhoz kapcsolódó hagyományokat a kicsikkel is megismertessék.

A gyermekek produkciója után a Kertvárosi Művészeti Egyesület táncosai tartottak bemutatót. A színpadi előadások közben a helyi közösségek tagjai bográcsban főtt, tájjellegű ételeket készítettek.

A népi hiedelmek szerint Szent Iván éjszakája különleges, mágikus erővel bír. A szokáshoz világi és egyházi ünnepek is kapcsolódnak.

A mulatságon – amelyet a városrészben már több évtizede minden évben megrendeznek – különböző portékákat árultak. A résztvevők a mézválogatás mellett édes és sós popcornt, valamint színes vattacukrot is kóstolhattak.

K.A./B.P.


További hírek, aktualitások az Egerszegi Hírek oldalon olvashatók.

Tartalom megosztása: