keresés a weboldalon

Szent Márton lelki nap

Zalaegerszeg címer
Hírek

Szent Márton lelki nap

2015 november 01 - vasárnap
Az iskolánk Szent Márton püspök életét ünnepelte a közelmúltban. Jövő évben, 2016-ban nagy ünnep köszönt egyházmegyénkre, a szent életű püspök születésének 1700. évfordulóját fogjuk ünnepelni. Az iskolakápolnában megtartott szentmise után egy jó hangulatú, mókás vetélkedőn vehettünk részt.

Már mindenki nagyon várta, hogy a harmadik óráról kicsengessenek, és az osztályfőnökök kíséretében elindulhassunk, a Szent Márton tiszteletére celebrált szentmisére. A misén rengeteg bölcs és maradandó történetet kaptunk a szent életéről és emberiességéről. Ezek után az osztályunkba kellett visszamenni és megbeszélni, hogy hol kezdjük a versenyfeladatok teljesítését. Az állomásokon különböző érdekes, elgondolkodtató és kreatív feladatokat oldhattunk meg.

Az első feladatunk számomra egy kutatást prezentáló feladat volt. Akár a régészet, csak jóval egyszerűbb formában. Egy kádnyi homokba rejtett, Szent Mártonnal kapcsolatos dolgot kellett kitúrnunk a homok mélyéről. Viszont volt hozzá nem fűződő tárgy is a mélyben, és ezeket ki kellett válogatnunk, és külön tenni. A csapatunk hamar megoldotta a feladatot, sikeres csapatmunkát tanúsítottunk. Közben már a többi osztály izgatottan várakozott az osztályterem előtt. Másutt a szent egyik fontos életeseményét kellett eljátszanunk. A köpenymegosztással kapcsolatos feladatot is kaptunk, melynek a lényege az volt, hogy egy takaró alá minél többen elbújhassunk úgy, hogy semmink ne látszódjon ki belőle, viszont előtte ezt a takarót meg kellett szerezni egy számkód segítségével. Mártonnal kapcsolatos közmondásokat is ki kellett egészítenünk, melyben volt nehezebb és könnyebb feladat is. Kártyákból és helyszínekből raktuk ki a szent életútját.

Legvégül Márton életét egy beszélgetés keretében összegeztük. Mi akart lenni s mi nem! Mit akartak, mi legyen belőle?! Hangulatos és tanulságos beszélgetés kerekedett belőle.

A nap végén rengeteg pozitív élménnyel és emlékkel léptem át hazafele indulva az iskola küszöbét. Remélem, még sok ilyen jó hangulatú mókás programon vehetek részt. Köszönöm a nevelőknek, hogy ilyen remek napot szereztek nekem és a többi diáknak.

Kiss Petra Kata (9.a)
Mindszenty József Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium
Zalaegerszeg

Tartalom megosztása: