keresés a weboldalon

Szent Márton útján

Zalaegerszeg címer
Hírek

Szent Márton útján

2013 december 17 - kedd
A szombathelyi táborba azok a diákok mehettek el, akik kiemelkedő teljesítményt nyújtottak az év során, versenyeken vettek részt és aktívan bekapcsolódtak a közösségi életbe. A tábor 5 napig tartott, ahova hatodik osztályosok és gimnazisták jöttek.

Az első napon délelőtt érkeztünk meg a Brenner János Kollégiumba, ahol a szállásunk volt.  Kipakoltunk, és a társaságot csoportokra osztottuk, az elkövetkező feladatokhoz. Több templomot is meglátogattunk, köztük a Szent Márton székesegyházat, ahol szentmisén vettünk részt, ministráltunk és énekeltünk is. Szent Márton életének és munkásságának megismerését segítette a Szent Márton Látogatóközpont is, ahol rengeteg új ismerettel gazdagodhattunk.

A második naptól kezdődtek meg a feladatok a csapatok számára, amelyek közül az egyik például annak bemutatása volt, hogy miképpen viselkedne Szent Márton, ha ma is köztünk élne. Megnéztünk egy filmet is szent Márton életéről. A programok között szerepelt egy nagy kirándulás is, melynek úti célja Ják volt. Több kilómétert tettünk meg gyalog, de három barátommal előresiettünk, hogy mi lehessünk Ják „felfedezői”. A műemléktemplom megtekintése után az énektanárunk fogadott bennünket egy finom uzsonnával, majd kimentünk a szabadba számháborúzni és tollasozni.  Fáradtan érkeztünk ugyan szálláshelyünkre, de ez sem tudott bennünk korai alvásra késztetni. A tábori élet elmaradhatatlan velejárója, hogy sokszor későig fennmaradtunk, beszélgettünk, és viccelődtünk.   Utolsó napon bemutattuk a feladatmegoldásokat, és gitáros énekkel zártuk a tábort.

Nekem nagyon tetszett a tábor, különösen az, hogy mindenhol nagyon sok szeretettel fogadtak bennünket. Nem beszélve arról, hogy a barátaim is itt voltak és sok élménnyel lettünk gazdagabbak.

Száraz Dániel (7.b)
Mindszenty József Általános iskola, Gimnázium és Kollégium

Tartalom megosztása: