keresés a weboldalon

Szép magyar beszéd

Zalaegerszeg címer
Hírek

Szép magyar beszéd

2009 február 06 - péntek
Kazinczy szépkiejtési verseny helyszíne volt a közelmúltban az Eötvös- és az Ady-iskola. Mindkét intézmény a több éves szokásjog alapján ad otthont a rendezvénynek, az előbbiben a területi, az utóbbiban a megyei verseny zajlik.

Az országos továbbjutót a városi és városkörnyéki iskolák legjobbjai részvételével megtartott területi forduló delegálja a hetedik, nyolcadik évfolyamról. A fiatalabb korcsoportot – az ötödikeseket és hatodikosokat – díjazzák, de ennek a korosztálynak nem rendeznek országos megmérettetést.

A megyei fordulón pedig a területi versenyek legjobb öt-öt diákja vesz részt, szintén csak a felsőbb korcsoportból. Mindkét rendezvényt a Pedagógiai Intézet támogatja.

A kötelező és szabadon választott művek előadása után az országos továbbjutót az Ady-iskola delegálta Kósa Zoé személyében, aki a megyei versenyen negyedik helyezést ért el Sass Vivien (Csány-Szendrey ÁMK Keszthely), Kovács Anna Lívia (Vörösmarty Általános Iskola, Lenti) valamint Paál Barnabás (Arany János Általános Iskola, Lenti) mögött.

(Zala-Lap, B. K.)

Tartalom megosztása: