keresés a weboldalon

Szépül a piac környéke

Zalaegerszeg címer
Hírek

Szépül a piac környéke

2006 szeptember 29 - péntek
A Zalaegerszegi Városfejlesztő Zrt.- saját beruházásban – a Sütő utca északkeleti sarkán, több ingatlan összevonásával megkezdte a városi piacteret körülvevő elöregedett területek rekonstrukcióját. Az elmúlt héten – három év munkája után – átadásra került a Sütő utca 4-6. és a Munkácsy utca 3. szám alatti társasházak, amelyben 31 lakás, 5 iroda, 11 üzlet, 32 gépkocsi-beálló mélygarázs és 12 tároló mélygarázs került kialakításra.

Dr. Burján Richárd, a Városfejlesztő Zrt. volt vezérigazgatója az átadási ünnepségen szólt a piactéri rekonstrukcióról. A jövőről szólva elmondta: élő, új zalaegerszegi „alközpont” jöhet létre, a felújításra váró területen, amely megőrzi hagyományait és tradícióit. Dr. Gyimesi Endre a közös sikert emelte ki: elkészült a piactér teljes rekonstrukciójának terve és hamarosan megszépül Zalaegerszeg legrégebbi tere. A piac a szíve minden városnak, a Sütő utca például már az 1826-os tűzvész idején jelezve volt.

A polgármester kiemelte a Sütő utcai épület homlokzatán elhelyezett háromalakos szobor kompozíciót, amely Farkas Ferenc szobrászművész alkotása. Kiemelte, a beruházás mintegy 1,5 milliárd forintnyi értéket hozott létre. Megvalósult még a Munkácsy-Sütő utca vízvezeték, csapadékcsatorna és burkolat építés kivitelezése is. 

A saját beruházás mellett a szomszédos épületek rehabilitációja szintén folyamatban van: így a Sütő utca 2., a Kazinczy tér 11 (Kiszöv székház), és a Munkácsy utca 1.szám alatti épület is. (Zala-Lap Kft., V. Zs., P. K. E.)

Tartalom megosztása: