keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Szerdán Osztályos orvos – a ZTV új sorozata (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Szerdán Osztályos orvos – a ZTV új sorozata (Videó)

2013 április 30 - kedd
„Osztályos orvos” – ez a címe a Zalaegerszegi Televízió új magazinjának, amely a Zala Megyei Kórházban zajló gyógyító munkát, az ott dolgozó orvosok, ápolók mindennapjait mutatja be. A sorozat ötlete a Zalaegerszegi Televízió menedzsmentjétől származik. Minderről kedden tartottak sajtótájékoztatót a kórházban.

Az ötlet hallatán a kórház vezetősége nem sokat habozott: szerintük is fontos, hogy a betegek megismerjék, mi is történik velük valójában egy-egy diagnosztikai vizsgálat, műtét vagy hosszabb kezelés alatt. Csidei Irén főigazgató szerint a közvéleményben valamiféle misztikum lengi körül az orvosi, a kórházi munkát, a sorozat viszont eloszlathatja ezt a titokzatosságot. A betegeknek pedig joguk van mindent tudni egy-egy vizsgálat, beavatkozás céljáról, lényegéről, esetleges kockázatairól – és persze az eredményről. 


A stáb – Dorogi Zsuzsanna szerkesztő, Bátai Péter operatőr és Ferencz András produkciós vezető – a forgatás alatt gyakorlatilag együtt él és dolgozik a másik, az orvosi stábbal. Ez az együttműködés nagy kihívás elé állítja őket: úgy kell bemutatniuk az orvosok munkáját, a különböző vizsgálati, műtéti és terápiás eljárásokat, hogy a nézők is megértsék – mondta a zalaegerszeg.hu-nak Dorogi Zsuzsanna szerkesztő.


Az operatőr a legnehezebb feladatnak azt érzi, hogyan mutassa meg a gyakran véres műtéteket „fogyasztható” módon. Bátai Péter úgy fogalmazott: forgatás közben arra törekszik, hogy kamerájával a dolgok, a történések szépségeit rögzítse. 


Persze egy tévéstáb jelenléte például egy szívműtét közben, vagy éppen a sürgősségin felborítja a megszokott rendet – az orvosok, ápolók azonban rendkívül segítőkészek.  Ferencz András produkciós vezető arról beszélt: a kórház munkatársai minden segítséget megadnak, hogy megfelelő körülmények között forgathassanak, és ez nagyban hozzájárul a sikerhez. 


A Zalaegerszegi Televízió kórház-sorozata 35 részes lesz; az elsőt május 8-án,18 órától láthatják a nézők – utána minden szerdán este sugározza a ZTV az Osztályos orvos” újabb és újabb epizódját. 

yr/N.G.

Tartalom megosztása: