keresés a weboldalon

Szerepeltem a Munkakutya Világbajnokságon

Zalaegerszeg címer
Hírek

Szerepeltem a Munkakutya Világbajnokságon

2012 október 01 - hétfő
Nagy élményben volt részem nemrég: részt vehettem szeptember 23-án a 22. Munkakutya Világbajnokság díjátadó ünnepségén. Ez a neves verseny egy héten át zajlott a mi városunk futballstadionjában.

Kosárcsapatunk tagjait kérték meg, hogy vigyék a szereplő országok tábláját, amint bevonulnak. Én ennek különösen örültem, mert nagyon szeretem a kutyákat, és ezen a rendezvényen sok-sok okos állatot láthattam közelről. Német juhászkutyából volt a legtöbb, biztosan őket lehet leginkább kiképezni őrző-védő feladatokra.

Zenére vonultunk be, mi elöl mentünk az országot jelző táblával, utánunk jöttek a versenyző kutyák gazdáikkal. Lobogtak a zászlók, az ebek boldogan ugrándoztak. A közönség nagy tapssal, üdvrivalgással köszöntött minden csapatot, különösen a hazait.

A beszédek után izgatottan vártuk az eredményhirdetést. Egyéni díjakat is osztottak, a német versenyzők szerepeltek legjobban.

Nagy örömömre a magyar csapat a második helyen végzett, ami igen szép eredmény egy nemzetközi versenyen.

Az ünnepség után megvendégeltek bennünket, megkaptuk a pólót Zalaegerszeg címerével, amiben felvonultunk, és egy plüss kutyát is emlékül.

Még sokáig emlékezni fogok erre a nagyszerű délutánra.


Gerencsér Péter

4. c osztály

Landorhegyi Általános Iskola, Sportiskola

Tartalom megosztása: