keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Szerethető Múzeum (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Szerethető Múzeum (Videó)

2012 november 13 - kedd
Szerethető Múzeum címmel tartottak projektnyitó konferenciát ma a Díszteremben. A Zala Megyei Múzeumok Igazgatósága csaknem 28 millió forintot nyert múzeumpedagógiai tevékenységének kiszélesítésére. Ebből a pénzből 2014 március végéig többek között 31 szakkör működését finanszírozhatják elsősorban Zalaegerszeg 15 oktatási és nevelési intézményében.

Múltunk mesés üzenetei, Deák Ferenc és kora, Utazás a 200 évvel ezelőtti mérnökök világába, Római élet a régész szemével. Csak néhány cím azok közül, melyek a projekt keretében az oktatási intézmények és a múzeum együttműködésében megvalósulnak majd. Mindez, ahogy Balaicz Zoltán alpolgármester fogalmazott már egyértelmű és kézzelfogható eredménye lesz egyebek mellett annak a döntésnek, miszerint 2013 január elsejétől a múzeum városi fenntartásba kerül.

Velkey Péter, az önkormányzat művelődési osztályvezetője a zalaegerszeg.hu-nak elmondta: noha az iskolák fenntartását tekintve változással szembesül a város, a már meglévő kapcsolatrendszer alapvetően nem csorbul.

Az oktatási intézményekkel való együttműködésre – Kissné Kovács Ágnes múzeumpedagógus tájékoztatása szerint- a múzeumi igazgatóság már jó előre felkészült, ami azt jelenti: eldőlt, hogy mit adnak az iskoláknak, s az is körvonalazódott, hogy ezzel egyidejűleg mit várnak el tőlük.

Többek között ezt a célt segíti a most indult projekt, melynek anyagi fedezete két éven át teljes egészében biztosított.

V.N./B.P.

Tartalom megosztása: