keresés a weboldalon

Szilvásváradi extrém kalandok

Zalaegerszeg címer
Hírek

Szilvásváradi extrém kalandok

2013 október 08 - kedd
A Szalajka-völgy bejáratánál található az Xtrem bobpálya. Különlegessége, hogy ez egycsöves pálya. Magyarországon ilyen típusú még nem épült máshol.

A bobkocsik egy 15 cm átmérőjű tarajos csövön gurulnak 17 kerék segítségével,teljes biztonságban. A bobozó biztonsági övvel van bekötve, ezen kívül háttámla és ülésbetét is gondoskodik a biztonságról. A bobkocsiban található egy kar, amivel mindenki saját maga választja meg a haladási sebességet. A sebesség felső határa 40-45 km/óra. Ezt egy automata fékrendszer szabályozza.

A pálya teljes hossza 620 méter, a szintkülönbség 52 méter. A bobozót a bobkocsiban ülve egy felvonószerkezet húzza fel a pálya tetejére, ahonnan a 350 méter hosszú lefelé jövő kanyargós pálya felejthetetlen élményt nyújt a sokéves fák között száguldó embernek.

A monsterrollert a hagyományos rollerektől az erős első és hátsó tárcsafék és a nagy ballonos kerekek különböztetik meg. A vázszerkezet erős felépítménye, alacsony súlypontja ellenáll minden extrém körülménynek. Főképp lejtőkön, lankás vidéken használatosak.

Vadregényes és egyedülálló hegyi sport, új típusú és tartalmas szórakozást kínál az év minden napján időjárástól függően. Egy szállító járművel felvittek minket 12 km hosszan a hegyre, ahonnan a vezető irányításával volt, hogy 30-40 km/órás sebességgel száguldottunk lefelé a rolleren állva. Nagyon élveztem!

Dávid Martin 4.a
Landorhegyi Sportiskolai Általános Iskola

Tartalom megosztása: