keresés a weboldalon

Színes programkínálat

Zalaegerszeg címer
Hírek

Színes programkínálat

2024 január 23 - kedd
Élmény- és programdús évre készül a Gébárti Regionális Népi Kézműves Alkotóház. A hagyományos, népszerű rendezvényeiket több újdonsággal színesítik. Az első félév terveiről sajtótájékoztatón számoltak be az intézmény vezetői.

Az alkotóház, melyben tavaly vezetőváltás történt, új épületszárnnyal gazdagodott. Ennek megfelelően az eddigi értékeket megőrizve több, új elképzeléssel vágnak bele a 2024-es évbe. Fontos küldetésük, hogy a kihalófélben lévő népi mesterségeket életben tartsák.

Továbbra is lesz Nyitott műhelygalériák napja, ahol a kézműves bemutatókat népi gasztronómiával színesítik. A február 11-ei, farsangi alkalomra fánksütéssel készülnek. Folytatódnak az időszakos kiállítások, melyeken a tárgyalkotó népművészeten túl a néptánc és a népzene is megjelenik. A hagyományos Prószafesztivál és Pünkösdi Fesztivál mellett 2024-ben egy új rendezvénnyel, a június elsejei májusfa-kitáncolással gazdagodik a kínálat. Első alkalommal szervezik meg a néptáncosok továbbképzését a becsvölgyei Cserta Táncegyesülettel közösen.

A népművészeti szakkörök szintén új lendületet kapnak. A kovácsműhellyel az a céljuk, hogy felkerüljenek a szakma hazai térképére. Ahogy minden évben, idén is lesznek kézműves táborok, melyekre az egész országból várnak vendégeket.

S.A./E.K.


További hírek, aktualitások az Egerszegi Hírek oldalon olvashatók.

Tartalom megosztása: