keresés a weboldalon

Színházfelújítás (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Színházfelújítás (Videó)

2019 január 18 - péntek
Több mint 3 milliárd forintos fejlesztés előtt áll a Hevesi Sándor Színház – jelentették be péntek délelőtt újságíróknak. A beruházásnak köszönhetően a legnagyobb átalakítás vár a teátrumra. A tervek szerint négy év múlva teljesen modern környezet fogadja a látogatókat.

Öt évvel ezelőtt vetődött fel először a megújulás gondolata. Azóta több fórumon lobbiztak a városatyák és a térség országgyűlési képviselője – tájékoztatott Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos.

Zalaegerszeg 2015-ben kötötte meg a Modern Városok Programjára vonatkozó szerződést. December óta ez kiegészült a Színház és a Bábszínház korszerűsítésével – mondta Balaicz Zoltán polgármester.

Az elmúlt 40 év alatt megszépült a nézőtér, a lépcsőház és a fogadótér, a játékszínre azonban nem volt forrás. Most forgószínpaddal, díszlet- és kellékraktárral bővülhetnek – tájékoztatott Besenczi Árpád, a Hevesi Sándor Színház igazgatója.

Az átalakítás ideje alatt is zavartalanul szeretnének működni. Egyelőre keresik azt a helyet, ahol az előadásokat megfelelő körülmények között vihetik színre.

M.E./I.G.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: