keresés a weboldalon

Színházi élményem: Légy jó mindhalálig (Diákújság pályázat)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Színházi élményem: Légy jó mindhalálig (Diákújság pályázat)

2012 február 15 - szerda
2012. február 6-án, kedden a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színházban a Légy jó mindhalálig című előadást tekintettük meg.

Iskolánktól, a Mindszenty József Általános Iskola, Gimnázium és Kollégiumtól gyalog sétáltunk el a színházig. Hideg februári nap volt, először esett hó a napokban ezen a télen. Mikor megérkeztünk, izgatottunk foglaltuk el helyünket a nézőtéren, s vártuk a darab kezdetét. A kezdeti nézőtéri visszafogottság után percekkel később már ment is a taps a gondosan megrendezett színpadi produkció gyönyörű énekeire és táncaira.

Engem és gondolom a társaimat is nagyon megfogott a mű cselekménye. Egy Nyilas Mihály nevű fiú elment Debrecenbe a híres kollégiumba tanulni. Jeles tanuló volt, mellette állást is kapott. Később zűrös ügybe keveredett, mert a nyerő lutri-szelvényt ellopták tőle. A tanári bíróság megvádolta, ki akarták csapni az iskolából. Szegény kisfiú ekkor végképp összeomlott, nem bírta az igaztalan vádak súlyát. Legvégül kiderült az ártatlansága, de ő ekkor már nem akart debreceni diák maradni. Szülei jöttek érte, és haza vitték.

A musical két felvonásból állt. Rengeteg gyermekszínész szerepelt benne, ami még közelibbé hozta számunkra a darabot. Az előadás végén a közönség óriási tapssal jutalmazta a színészeket.

Nekem nagyon tetszett a produkció. Szép színházi élménnyel lettem gazdagabb. Ajánlom mindenkinek, hogy tekintse meg a darabot.

Száraz Dániel 5.b
Mindszenty József Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium

Tartalom megosztása: