keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Színházi programajánló

Zalaegerszeg címer
Hírek

Színházi programajánló

2004 október 15 - péntek
Az idei évad műsora már ismert lehet a helyi publikum számára, hiszen már augusztus vége óta olvasható a színház épületén.

Ajánló

Színház:

Az idei évad műsora már ismert lehet a helyi publikum számára, hiszen már augusztus vége óta olvasható a színház épületén.
Először talán a „műsoron marad” címszó alatt szereplő darabokról ejtenénk néhány szót. Kezdjük a sort talán a Marica grófnővel, vagy inkább Grầfin Maricaval, mivel a produkció német nyelven fut, immár második éve. Bár ez nem kis munkájába kerül a szereplőknek. ( A főbb szerepekben: Debrei Zsuzsa, Tánczos Adrienn, Bot Gábor és Hertelendy Attila).
Ezt követi a felsorolásban, a tavalyi szezonban a Legjobb előadásnak választott Alul semmi című musical. Melyben a merész 6 főhőst Szegezdi Róbert, Kricsár Kamill, Kiss Ernő, Szakály Aurél és Hertelendy Attila alakítja.
Tovább a nagyszínpadon műsorra tűzik még a gyerekek legnagyobb örömére az Óz, a nagy varázsló című zenés mesejátékot, melyet Tompa Gábor Kornél állít színpadra, bár a tavalyitól egy kissé eltérő szereposztásba. A premiertől eltérően a Gyáva Oroszlán szerepében idén Mihály Péter, míg Óz megformálója Csorba Tamás lesz.
A háziszínpadon tavaly bemutatott művek közül, Goethe klasszikus műve a Faust (Pap Lujza, Ilyés Róbert, Gábor László, Szakács László főszereplésével), illetve az országszerte is nagy sikerrel játszott, Háy János mű, a Herner Ferike faterja műsoron marad.
Az idei évadra egy kissé előretekintve. Október 8.-án kerül bemutatásra, Ruszt József rendezésében Madách Imre Az ember tragédiája című műve. A produkció apropója, hogy éppen 20 évvel ezelőtt (1984), ezzel a darabbal kezdődött meg Zalaegerszegen az első színház évad. Az akkori két főszereplő Fekete Gizi és Szalma Tamás idén is színpadra áll, ám Lucifert idén Kamarás Iván testesíti meg. Még ugyanebben a hónapban lesz a Komédia a sötétben című vígjáték premierje is, melyet Balázsovics Lajos vendégművész rendez, illetve ugyanez az úriember invitálta a helyi színház kiválóságát Debrei Zsuzsát is egy budapesti vendégjátékra.
A következő előadás egy Szabó Magda regény alapján készült, és az előadás a könyv címével megegyezően: Régimódi történet, melyet Bereményi Géza álmodik színpadra. Az előbb említett úr nevéhez fűződik az ezt követő ősbemutató, a Laura című előadás, melynek szövegkönyvét maga Bereményi Géza, a dalokat pedig Horváth Károly írja. Különlegesség, hogy a darabot a színház főrendező, Bagó Bertalan, állítja majd színpadra. A 2004/2005-ös évad végül egy klasszikus zenés művel zárul, a Bob herceggel, melyet az eddig inkább rendezőasszisztensként ismert Pénzes Csaba rendez.
Ám a háziszínpad is tartogat meglepetéseket a nagyérdemű számára, a tavalyi évadról áthozott darabok mellett, egy újabb művel is bővül a repertoár. Az Így van, ha így akarjátok című művet, az Olaszországi Színház- és Filmművészeti Egyetem harmadéves hallgatója, Sárdi Nóra fog színpadra állítani.
Végül a színházban történt személyi változásokról. Vannak akik elszerződtek a társulattól, ám akadnak szép számmal olyanok is, akik immár a helyi színház társulatához tartoznak. Az idei évadtól már nemcsak vendégművészként, hanem helyi színészként állhat színpadra Bot Gábor, illetve ide szerződött Torma Attila is, aki egy fiatal budapesti színész.
Ám nem volna szép megfeledkezni a stúdió hallgatóiról sem. Az idei „első osztály” 9 új diákkal lett gazdagabb, így az Ilyés Róbert vezette csapat 11 fővel vághat neki az évadnak. (Hiszen ebbe az osztályba került a tavaly indulók közül itt maradt Simon Viktória Nóra, illetve Szabó Viktor is). Ám a többi hallgató számára is hoz majd érdekességeket ez az év. Farkas Ignác tanítványai, pontosan 5 diák, ebben az évadban teszik le a színész vizsgát.
De ne feledkezzünk meg a színfalak mögött tevékenykedőkről sem. Pogács Zsuzsa személyében ugyanis új súgó szerződött a zalaegerszegi színházhoz.
Ezúton kívánunk mindenkinek:
Jó szórakozást ebben az évadban is!

Tartalom megosztása: