keresés a weboldalon

Színjátszók az Izsákban

Zalaegerszeg címer
Hírek

Színjátszók az Izsákban

2008 május 23 - péntek
Április elején színjátszó csoportok kezdték meg működésüket az Izsák ÁMK általános iskolájában, Molnár Szilárd, az EGO Alternatív Színpad vezetője irányításával. Az érdeklődők száma hétről hétre nőtt és ma már 45 tanuló jár a próbákra. Kezdésképpen táncot, beszédtechnikát és művészi beszédet tanultak a diákok mondókák és versek játékos feldolgozásával. Május közepétől pedig elkezdődtek a szövegolvasó próbák, a júniusi iskolai fellépésre, mely egyben nyilvános vizsgaként is funkcionál.

– A szereplés során megmutathatják a gyerekek, hogy az eddig tanult technikákat hogyan tudják hasznosítani. Nem titkoltan kedvet szeretnék csinálni a nagyobbaknak, a kicsiket pedig bátorítani a csatlakozáshoz – mondta Molnár Szilárd.

– Így a következő tanévben tovább bővíthetjük a munkát akár énekes produkciók megtanulásával, Kovács Kata közreműködésével. A tanárok néha bekukucskálnak a próbákra, de visszajelzéseket a pedagógusoktól és a szülőktől egyaránt a fellépés után tudunk inkább kapni. Remélhetőleg ez lesz annyira pozitív, mely feljogosít a folytatásra.

Molnár Szilárd hozzátette, az iskola nyugodt körülményeket biztosít a próbákhoz. Sok segítséget kapnak a hangosításhoz is, ez megkönnyíti a munkát, mely a fellépéshez közeledve egyre feszítettebb tempójú lesz. Június közepén aztán a Grease rövidített változatát adja elő a felsősök csoportja, a kisebbek pedig helyzetgyakorlatok formájában parodizálnak reklámjeleneteket. (Zala-Lap Kft.)

Tartalom megosztása: