keresés a weboldalon

Szinte rajtra kész a ZTE NKK kerete

Zalaegerszeg címer
Hírek

Szinte rajtra kész a ZTE NKK kerete

2016 július 01 - péntek
A ZTE NKK női kosárlabda csapatánál lázas munka folyik a háttérben az idei csapat kialakításán. A szezon végeztével Gáspár Dávid vette át a vezetőedzői posztot Gáll Tamástól és a szakmai stábbal közösen alakítja ki a szezonra a keretet.

Az első komoly fegyvertény az volt, hogy irányító poszton a válogatottban is szerepet kapó Nagy Dórát sikerült újabb egy évre Zalaegerszegen tartani. Az előző szezonban szerepelt játékosokkal folyamatosan egyeztetett a klub a folytatásról. Ami biztos, hogy Licskai Zsófia a PEAC csapatához igazolt, míg Szélesy Judit nem lesz tagja a keretnek. A rutinos játékos tíz éven keresztül szolgálta a megyeszékhelyiekét és sokat köszönhet neki a klub. A kiváló játékosnak a vezetők az utánpótlás nevelésben szánnának szerepet. Irányító poszton Gáspár-Szalay Virággal is sikerült megegyezni a maradásról, aki szülés után visszatérve lett a csapat egyik vezéregyénisége. A kettes poszton Böröndy Vivien és Velkey Krisztina személyében újabb hosszabbítókat üdvözölhetünk. A 3-as poszton egy légióst igazolt a ZTE NKK, az amerikai Kirby Burkholdert. A 183 cm magas játékos 2-3 –as poszton bevethető játékos a James Medison University (NCCA) egyetemi évek után olasz és belga első osztályban szerepelt. A 2013/2014-es szezonban a CAA bajnokságban a legjobbnak választották.

– Erős egyéniségű, határozott játékost szerettem volna erre a posztra, aki ráadásul remekül is dob. Ponterőssége mellett igazi csapatjátékos, ami számunkra szintén fontos-érvelt a vezetőedző.

Az amerikai lány várhatóan szeptember 1-én csatlakozik majd a társakhoz. A hármas poszton Orsó Viktóriával is sikerült egyességre jutni, így ő is újabb egy évre a csapat tagja lesz. Csak úgy, mint Jurkó Noémi, akinek a fejlődés folyamatos volt az előző években. A fiatal játékos a 4-es poszton lesz bevethető. Mellé Szekszárdról teszi át Zalaegerszegre a székhelyét Őri Györgyi. A 185 cm magas játékos 18 évesen lett profi játékos. Azóta a Cegléd, a Győr, a Pinkk és a Szekszárd csapatában játszott.

– Tehetséges, harcos játékost ismertem meg a személyében, aki sokat segíthet majd a csapatunknak. Hasonló kvalitásokkal rendelkező játékost kerestünk és így akadt a figyelmünkbe Györgyi, akivel sikerült megegyeznünk a közös munkáról. –vázolta a döntését Gáspár Dávid.

A center poszton Horváth Zsófira építenek, valamint egy külföldi játékos szerződtetését tervezik a vezetők. A vezetőedző beszélt még a szövetség fiatalokra vonatkozó rendelkezéséről is, így a keretet három U20-as korosztályba tartozó fiatallal töltik még fel.

A felkészülés várhatóan augusztus elsején kezdődik majd a régi és új játékosokkal.

-i-

Tartalom megosztása: