keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Szlovén elsőség

Zalaegerszeg címer
Hírek

Szlovén elsőség

2004 december 13 - hétfő
Oroszország-Szerbia Montenegró 39-29 (18-13) Zalaegerszeg, 700 néző. Jv.: A. Solodko, L. Solodko (lengyelek). női mérkőzés. Szlovénia-Horvátország 29-30 (16-17)Zalaegerszeg, 900 néző. Jv.: Liachovicius, Paskevicius (litvánok). női mérkőzés.

Oroszország: Sidorova-Uskova, Postinova (6/2), Muravyeva (5), Shipilova (1), Koroleva(4), Turey (4). Csere: Alizar (kapus) (1), Kurepta (5/2) Bodineva (9), Marenikova (2),  Dolgikh (2), Parshina, Rvacheva. Szövetségi kapitány: Evgeny Trrfilov.
Szerbia Montenegró: Vojcsics-Milosevics (3/1), Batinics (5), Djokics (4), Rokics (4), Budimir (3), Ognjenovics (4). Csere: Milenkovics (kapus), Djerics (kapus), Milanovics(2/2), Nisavics(1), Popovics (2), Bulatovics (1). Mile Isakovics.
A lendületesen kezdő szerbek 20 percen át uralták a játékot, és biztosan vezettek. A folytatásban feljavult az oroszok védekezése, és rövid idő alatt ledolgozták  három gólos hátrányukat. Magabiztosan játszva a félidő végéig öt gólos előnyre tettek szert. Fordulás után 15 percig biztosan vezettek az oroszok, ezután lanyhult a figyelmük, a szerbeknek sikerült két gólra felzárkózniuk, de ezzel el is lőtték puskaporukat. A hajrában már csak „egy csapat” volt a pályán.

Szlovénia: Marincsek-Dercsar (5), Ciora (1), Argenti (1), Plesko (1), Cserar (1), Dajcsman (11/6). Csere: Gorski (kapus), Pus(1/1), Ilics (1), Kurent (2), Csecskova (2), Oder(2), Derepasko (1/1). Szövetségi kapitány: Robert Begus.
Horvátország: Jeleicsics-Golubics (8), Tatari (9/2), Hrgovics (1), Popovics,  Arslangagics (6), Zebics (2). Csere: Borozan (kapus), Horvat (4), Pusics (2), Cop (1), Sarics. Szövetségi kapitány: Zdenko Kordi.
A már csoport első szlovének legjobb játékosaikat pihentették, így a horvátok előtt lehetőség nyílott a szép búcsúra. A sereghajtó csipkedte is magát, és volt olyan időszak, amikor három góllal is vezettek. A hajrára pálya léptek a szlovének legjobbjai is. Ez azonban csak arra volt elegendő, hogy csökkentsék hátrányukat, az egyenlítésre már nem futotta erejükből.
Az egerszegi csoport végeredménye: 1. Szlovénia 4, 2. Oroszország 4, 3. Szerbia Montenegró 2, 4. Horvátország 2 pont.

Tartalom megosztása: