keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Szociális krízisalap (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Szociális krízisalap (Videó)

2016 február 16 - kedd
Szociális krízisalapot hozott létre Zalaegerszeg önkormányzata a rászorulók segítése érdekében. Az új támogatási formát azok igényelhetik, akik önhibájukon kívül kerültek bajba. Erre a célra 8 millió forintot különítettek el.

A közgyűlés tavaly decemberben döntött arról, hogy támogatja azokat, akik valamilyen oknál fogva adósságcsapdába kerültek. Ennek megfelelően február 4-én elfogadták a szociális krízisalapról szóló határozatot, melynek értelmében a rászorulók évente egyszer azonnali segítséget kérhetnek – tájékoztatott Tolvaj Márta, Zalaegerszeg alpolgármestere.

A juttatás mértéke maximumom 200 ezer forint. Ily módon mostantól több száz nehéz helyzetbe került emberen tudnak segíteni – tette hozzá az alpolgármester.

Zalaegerszeg önkormányzata több más módon is támogatja a rászorulókat. A megélhetési hozzájárulás mellett átmeneti, gyermekétkeztetési, temetési és még számtalan más segélyezési forma igényelhető. Ezek mindegyike a város honlapján, a www.zalaegerszeg.hu-n az e-ügyintézés, formanyomtatványok menüpont alatt található. A kérelmeket – a szükséges dokumentumokkal együtt – a Polgármesteri Hivatal szociális osztályára kell eljuttatni, melyre postai úton vagy személyesen van lehetőség.

M.Zs./P.B.

Tartalom megosztása: