keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Szociális munka napja

Zalaegerszeg címer
Hírek

Szociális munka napja

2006 november 29 - szerda
A Családsegítő Szolgálat és Gyermekjóléti Központ szervezésében, a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben rendeztek ünnepséget a szociális munka napja alkalmából. A szociális munka napját tíz esztendeje ünneplik Magyarországon, s először Nógrád megyében szerveztek ilyen rendezvényt.

Az idei zalaegerszegi összejövetelt – melyen számos szociális intézmény képviseltette magát – Unyi János, a Családsegítő Szolgálat és Gyermekjóléti Központ vezetője nyitotta meg. Elmondta: a zalai megyeszékhelyen öt esztendeje ünneplik a szociális munka napját, amikor a területen dolgozók áldozatos munkáját köszönik meg.

A folytatásban Forgó Györgyné, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium államtitkára – az eredeti tervek szerint Kiss Péter miniszter érkezett volna Egerszegre – tartott előadást a szociálpolitika aktuális kérdéseiről. Kiemelte: a magyar nyugdíjasok 94 százaléka vonul nyugállományba a nyugdíjkorhatár előtt, s ma 100 aktív dolgozóra 64 nyugdíjas jut. Amennyiben ez a tendencia folytatódik, 2050-re minden aktív munkavállalóra jut majd egy nyugdíjas.

A hazai nyugdíjrendszer megóvása érdekében elengedthetetlenek a változások, ezért a kormány több átlakaítást is kilátásba helyzett. Az államtitkár leszögezte: 2007-ben a járulékfizetés minden olyan időst érinteni, aki nyugdíjasként mellett munkát végez, s 2008 január 1-től az előrehozott öregségi nyugdíjba vonulóknak kötelező lesz megszüntetni a munkaviszonyát. Végezetül a szociális törvény módosításáról, valamint a gázártámogatás jövőbeni alakulásáról beszélt a megjelenteknek.

Ezt követően a szociális területen magas színvonalú munkát hét személy vehetett át elismerést és tárgyi jutalmat dr. Gyimesi Endre polgármestertől.
– Minden dicséretet megérdemelnek a szocális területen tevékenykedő munkatársak, hiszen olyan embereknek nyújtanak segítséget, akik rászorulnak a támogatásra. Ezt a tevékenységet csak ésszel, szívvel és hittel lehet végezni, ezért fontos, hogy minden évben akad egy olyan nap, ahol közösen köszönhetjük meg nekik ezt a hatalmas áldozatvállalást, hangsúlyozta dr. Gyimesi Endre.

Az ünnepséget táncműsorok, valamint a Hevsi Sándor Sznház művészeinek előadása zárta. (Zala-Lap Kft., P. Sz.)

Tartalom megosztása: