keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Szociális Munka Napja Zalaegerszegen

Zalaegerszeg címer
Hírek

Szociális Munka Napja Zalaegerszegen

2004 november 04 - csütörtök
Az Időskorúak Gondozási Központja, valamint a város népjóléti és szociális ágazatának intézményei Szociális munka napja címmel tartott szakmai összejövetelt november 4-én a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben.

– Albert Schweitzer szavai jellemezze minden szociális szférában dolgozó munkájának szellemét, hiszen valóban igaz, miszerint felelősök vagyunk mindenért, amit az emberekkel, az emberekért cselekszünk – kezdte dr. Gyimesi Endre polgármester a köszöntőjét. – Jó ötletnek tartom, hogy az önkormányzat is egy évben legalább egy napon megemlékezzen azokról, akik felelősségteljesen, áldozatkészen és kellő alázattal végzik munkájukat. Ami jóval több, mint munka, mert ez már tényleg hivatás. A szociális munka egyidős az emberiséggel, hiszen minden közösség gondoskodik az elesettekről, szegényekről, betegekről. Míg sok évszázadon keresztül az egyházak látták el a karitatív munkákat, ma már jórészt az állam feladata a szociális ellátás biztosítása. Az egerszegi önkormányzat a szűkös anyagi helyzetének ellenére nem kívánja visszafejleszteni a szociális ágazatot, hanem inkább bővíteni szeretnénk azt. Még akkor is, ha más fejlesztési területtől vonunk el pénzeket – hangsúlyozta a fővédnök.
Az ünnepi köszöntő után első alkalommal nyújtottak át jutalmakat az ágazatban több évtizede áldozatos munkát vállalóknak. Ezt követően dr. Ribiczey Pál alpolgármester adott át elismerést három jubiláló intézménynek, a 35 éves Űrhajós úti Bölcsődének, a 30 éves Petőfi utcai Bölcsődének és a 15 éves Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálatnak.

Tartalom megosztása: