keresés a weboldalon

Szociális munkásokat köszöntöttek Zalaegerszegen (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Szociális munkásokat köszöntöttek Zalaegerszegen (Videó)

2012 november 16 - péntek
A Szociális Munka Napját ünnepelték ma Zalaegerszegen. A Díszteremben tartott rendezvényen azokat a szakembereket köszöntötték, akik hivatásszerűen segítik az elesett, beteg, és kirekesztett embereket. Közülük négyen – kiemelkedő tevékenységükért – elismerésben részesültek.

Tudjuk, hogy nehéz hivatás a szociális munka, nemcsak sokoldalú szakértelmet, felkészültséget kíván, de hatalmas áldozatvállalást, emberséget és őszinte együttérzést is – köszöntötte a szakembereket Balaicz Zoltán. Zalaegerszeg alpolgármestere elmondta még, hogy a szociális munkásnak nem lehet rossz napja, hiszen tőle mindig segítséget kérnek és várnak, s mindezt mosolyogva kell tennie. Balaicz Zoltán elmondta azt is, hogy a szociális szakemberek azért fáradoznak, hogy a legkiszolgáltatottabb csoportok ne váljanak áldozatokká, mert a társadalmi eredetű problémáért részlegesen sem lehet a felelősséget a bajba jutottakra hárítani.


Unyi János, a Családsegítő Szolgálat vezetője a folyamatos tennivalókról tájékoztatott.


A Szociális Munka Napján kiemelkedő szakmai tevékenységért kitüntetéseket adtak át.
A Családsegítő Szolgálat elismerését Horváthné Máté Katalin kapta, aki egyben az év szociális munkása lett. A Gondozási Központ díját Gyerkó Istvánné és Devecser Bernadett vehette át. Pálfiné Vass Györgyi munkáját pedig a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara ismerte el.

V.N./N.G.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: