keresés a weboldalon

Szociális szakemberek képzése

Zalaegerszeg címer
Hírek

Szociális szakemberek képzése

2008 július 11 - péntek
A zalaegerszegi Családsegítő Szolgálat és Gyermekjóléti Központ által elnyert HEFOP pályázat segítségével a régióban dolgozó szociális szakemberek számára tartanak 540 órás, részben akkreditált képzést. Konzorciumi partnerként a győri és a vasi intézet működik közre. A 60 hallgató július elejétől november végéig több modul keretében sajátítja el azokat az ismereteket, mellyel szakmai kompetenciájukat növelni tudják. Mivel a munkanélküliség súlyos krízisek és konfliktusok forrása, ezek kezelése a segítő munkatársakra komoly feladatot ró.

– Főként a szakmai személyiség fejlesztését célozza meg a képzés, de álláskeresési technikák, jogi ismeretek, szakmai kapcsolati hálózat kiépítése, meditációs tevékenység terén is bővülnek az ismeretek. Uniós pályázat révén kötelező jelleggel kell egy modult az ökologikus gondolkodás fejlesztésének szentelni, mert a felmérések szerint ezen a téren jelentős az elmaradás – ismertette Unyi János, a zalaegerszegi családsegítő intézet és egyben a projekt vezetője, szakmai előadó.

Az első, a csoportfejlesztést szolgáló modult már maguk mögött hagyták a hallgatók. A három megye szakemberei egyelőre külön-külön vesznek részt a kiskutasi helyszínen tartott képzésen, de lesz alkalom közös együttlétre és tapasztaltcserére is. (Zala-Lap Kft., B. K.)

Tartalom megosztása: