keresés a weboldalon

Szolgálni a város közösségét (videofelv.)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Szolgálni a város közösségét (videofelv.)

2008 május 13 - kedd
A Mária Magdolna Plébániatemplomban közös imán vettek részt a zalaegerszegi közgyűlés képviselői, majd megkoszorúzták Kovács Károly szobrát. A város első polgármesterére dr. Gyimesi Endre emlékezett. Május 13-án 1991 óta ünnepelnek a zalai megyeszékhelyen, ugyanis 1885-ben ezen a napon nyilvánították rendezett tanácsú várossá Zalaegerszeget.

Az évforduló tiszteletére rendezett ünnepi közgyűlésen dr. Gyimesi Endre polgármester elevenítette fel a város történetét, és mint fogalmazott, aki nem tanulmányozza a múltat, nem értheti a jövőt sem. Ezért van komoly felelőssége a képviselőknek, akik szeretnének minél többet letenni a közösség asztalára, hittel, és becsülettel, szolgálattal. A polgármester szólt az elődökről, a város, fejlesztési lehetőségeiről és felsorolta az elmúlt évek legfontosabb beruházásait. Összefogásra, építési, jobbítási szándékra van szükség, ez vezeti az önkormányzatot, hogy az előttünk álló feladatait végrehajtsa, tette hozzá.

Az ünnepi közgyűlésen ebben az évben nem adták ki a legmagasabb helyi elismerést a Zalaegerszeg Város Díszpolgára kitüntető címet. „Pro Urbe Zalaegerszeg” elismerést kapott Molnár András, a Zala Megyei Levéltár igazgatója kiemelkedő történészi, levéltárosi munkájáért, tudományos kutató, tudományszervező és ismeretterjesztő tevékenységéért, a reformkör történelemformáló folyamatainak és az 1848/49-es forradalom és szabadságharc országos és zalai vonatkozású eseményeinek feltárásáért.

Ugyancsak Pro Urbe díjban részesült a Zrínyi Miklós Gimnázium tantestülete országosan kiemelkedő színvonalon végzett oktató-nevelő munkájáért, a tehetséggondozás terén elért nagyszerű eredményeiért, az intézmény gazdag hagyományainak ápolásáért, a város kulturális életében betöltött meghatározó szerepéért. A kitüntetéseket dr. Gyimesi Endre adta át.

Dr. Kovács Gábor jegyző szakmai főtanácsadói címet adományozott Sziráki István, városfejlesztési és tervezési osztályvezetőnek. Szakmai tanácsadói címet kapott: Csomor Ferenc az önkormányzati osztály informatikai csoportvezetője, Szeli Gábor, a művelődési és sportosztály vezető helyettese és Zimborás Béla a népjóléti osztály, vezető helyettese. Címzetes vezető tanácsosi címet kapott Cseh Ildikó, az építéshatósági osztály szakreferense, a címzetes főmunkatársi címet, pedig Pödör Sándorné, a közgazdasági osztály számviteli referense vehette át.

Az ünnepi ülésen Lőrincz Nanetta, Boros Evelin és Szalczer Szilvia a Zrínyi gimnázium tanulói Zempléni László: Fuvolatrió című művét adták elő. A trió a 2008. évi Helikon ünnepségen bronz díjat nyert. A Zrínyi gimnázium vegyeskarának előadásában, pedig felcsendült Selmeczi György: Milleniumi óda című műve. (Zala-Lap Kft., V.Zs.)

Tartalom megosztása: