keresés a weboldalon

Szolgáltatni szeretnének

Zalaegerszeg címer
Hírek

Szolgáltatni szeretnének

2006 március 21 - kedd
Az elmúlt években nagy változás történt Zalaegerszeg sportlétesítményeiben. Főleg a labdarúgás kedvelői örülhettek, hiszen két műfüves pálya – egy nemzetközi méretű – a Városi (ZTE)-stadion mögött, egy kisebb – 65×40 m-es a – Városi Sportcentrumban épült meg. A hosszúra nyúlt kemény téli időjárás miatt nagy volt a kereslet a nemzetközi méretű létesítményre.

– A pályák használatára Zalaegerszeg Sportbizottsága alkotott egy szabályzatot – mondta Fenyvesi László, a Városi Sportlétesítmény-gondnokság vezetője. – Igyekeztünk olyan időrendet kialakítani, hogy minden sportolni vágyó játszhasson a pályákon. Lassan már féléves tapasztalaton leszünk túl. Ennek fényében áprilisban igyekszünk még rugalmasabbá tenni az időbeosztást.

A stadion mögötti nemzetközi méretű műfüves pályát a ZTE NB I-es csapata és a klub utánpótlásegyüttesei, valamint az alacsonyabb osztályban játszó egerszegi gárdák használhatják térítésmentesen. A pályát üzemeltetni kell, így saját bevételre is szert kell tennie a létesítménygondnokságnak. Ebből igyekeznek fedezni a költségeket. Amikor nem foglalt a pálya, Fenyvesi László igyekezett bérbe adni a létesítményt. Erre leginkább a hétvégéken adódott lehetőség. Érdekesség, hogy a csapatok csak edzőmérkőzések játszására vették igénybe, edzések megtartására nem. A műfüves pályára január közepétől március 15-ig bezárólag nagy volt a kereslet. A megyén túlról is volt érdeklődés.
A Városi Sportcentrumban található műfüves pályára már kisebb volt a piaci kereslet. Ezt a létesítményt a városban működő öt női csapat, a ZTE utánpótláscsapatai, és az egerszegi lakosok használhatják ingyen. A megyeszékhelyen élők a „Nyitott pályák” akció keretében játszhatnak rajta. Több mint heti 20 órában áll a lakosság rendelkezésére, és érkezési sorrendben használhatják a sportbarátok.

– Egy dologra szeretném felhívni az egerszegiek figyelmét – így Fenyvesi László. – Kaptunk már olyan információkat, hogy szervezetten érkeznek a környékbeli falusi csapatok, akik lefoglalják a pályát, hogy ne kelljen bérleti díjat fizetniük, és ingyen játszanak rajta. Az a kérésünk, ha ilyet tapasztalnak, szóljanak az ott lévő ügyeletesnek, vagy hívják fel a létesítménygondnokságot. A számot megtalálják a pályára kifüggesztett házirenden. A másik kérésem a lakosság felé, hogy a házirendben leírtakat tartsák be, mert ha az említettek megvalósulnak, biztosan örömteli lesz a sportolásuk.

A gondnokság vezetése – igény szerint – a nyári időtartamra szeretné meghosszabbítani a pályák nyitva tartását. Amikor a talajviszonyok megengedik, akkor a füves pályát is használhatják az itt élők. A Városi Sportcentrumban lévő műfüves pálya melletti füves borítású áll a lakosság rendelkezésére. A rekortán által körbevett pályát viszont kíméljék meg. A futás kedvelői is igénybe vehetik az atlétikai pályát, azzal a feltétellel, hogy az ott edző Zalaszám ZAC atlétáinak foglalkozásait nem zavarják. Ezért, ha lehet, a külső futósávokat használják. A nagyon kedvelt városi kispályás labdarúgó-bajnokság mérkőzéseit továbbra is a salakos pályán rendezik meg.

– Igyekszünk figyelembe venni a lakossági és a minőségi sport igényeit – hangoztatta Fenyvesi László. – Egy mondással élve, szeretnénk elérni, hogy a „kecske is jól lakjon, a káposzta is megmaradjon”. Remélem, mindenki betartja a pályák házirendjét, és akkor a kezelésünkben lévő létesítmények hosszú ideig szolgálják Zalaegerszeg sportot kedvelő lakosságát és csapatait. (Zala-Lap Kft.)

Tartalom megosztása: