keresés a weboldalon

Szolnoki vereség után elköszöntek Csank Jánostól a ZTE FC-nél

Zalaegerszeg címer
Hírek

Szolnoki vereség után elköszöntek Csank Jánostól a ZTE FC-nél

2016 április 27 - szerda
Az labdarúgó NB II 24. fordulójában a ZTE FC a Szolnokhoz látogatott. Sajnos nem sikerült jól a vendégszereplése a kék-fehéreknek, mivel a hazaiak pontosabban játszva 3-1 arányban legyőzték Csank János együttesét.

A vereség ellenére mégis maradt a második, feljutást jelentő helyen a csapat, ugyanis a Mezőkövesd nem bírt a Kisvárdával és a döntetlennel csak beérni tudta a zalaiakat, megelőzni nem. Hétfőn a klub hivatalos közleményben tudatta, hogy a váltást eszközöltek a sportszakmai munka élén:

„Csapatunk most már visszatérő sorozatos gyengébb teljesítménye miatt vezetésünk úgy döntött, hogy változtat a sport szakmai stáb összetételén. Megválunk Csank Mestertől, akinek ezúton is szeretnénk megköszönni az elmúlt 10 havi munkáját, amivel az elmúlt évekhez képest óriási előrelépést tettünk a felnőtt csapatunk és a stábjának a kialakításában, összehasonlíthatatlan a csapatunk a 2015 nyári állapotához képest, természetesen pozitív irányban és ebben a legnagyobb szerepe a MESTERNEK volt. A 2015-ös őszi fél szezonban szervezetten és eredményesen játszó csapatunk volt, amit erre a tavaszi fél szezonra már nem lehet elmondani. Ettől függetlenül a céljaink nem változtak így keresnünk kell tovább a megoldásokat a kialakult helyzetre.

Úgy éreztük, hogy kissé megakadtunk a jelenlegi szinten, ahonnan ebben a fél szezonban egyenlőre nem igazán sikerült tovább lépni a csapatnak a játékát és mentalitását illetően sem, ennek a megrekedt állapotnak a kimozdítását szeretnénk bármi áron elérni. A rendszer szerencsétlensége, hogy nagy hatással rövid idő alatt ilyen változást általában a vezetőedző váltással tudnak elérni a klubok, ez egy új inputot jelenthet ill. néhány játékosnak új lehetőséget. A keret összetételét, a játékosokat szezon közben ilyen mértékben nem tudjuk változtatni, ezt a szezon végén kell mérlegelnünk. Egyébként amit nagyon fontos elmondani, abban, hogy a néhány hete még abszolút reális esélyt jelentő feljutási esélyeink a mai szintre csökkentek, mindannyiunknak meg van a saját felelőssége, de ebben az esetben úgy gondoljuk a legnagyobb felelősség a játékosoké és leginkább az ő teljesítményük, mentalitásuk amin változtatnunk kell. Sok sikert a jövőben a Mesternek, az Ő tapasztalata, eredményei megkérdőjelezhetetlen kiváló szakemberré tették, és emberként is kifogástalan korrekt ember segítette személyében klubunkat.”
A közleménybe az új stábról is információt adtak a vezetők:

„Az utánpótlás szakmai igazgatónk, Mihalecz István, egy új, szép reményű edző generáció tagja akit felkértünk, hogy a hátra lévő hat mérkőzésen vezetőedzőként próbálja meg a maximumot, ezáltal továbbra is a feljutást megcélozni a csapattal, de neki már feladata lesz fokozatosan a fiatalok beépítése is hétről hétre a csapatba. István megbízása hat bajnoki mérkőzésre szól, ebben az időszakban természetesen viszi tovább az eredeti feladatát is az utánpótlás vezetését, hiszen itt még szintén vannak teendőink. A klub vezetés feladata, hogy a következő hetekben az eredményességünk alapján kidolgozza a következő szezon stratégiájának a tervét, így a végleges és hosszú távú szakmai stáb kialakítását is. Természetesen egyszerűbb lesz a dolgunk, amennyiben a hátralévő hat mérkőzésen megfelelő teljesítményt produkál a stáb és a csapatunk. A ZTE FC új szakmai stábjának tagjai Molnár Balázs pályaedző,Csató Sándor pályaedző, Vlaszák Géza kapusedző, Gáspár László erőnléti edző. „

A ZTE FC céljai nem változtak, szeretnének visszajutni a legjobbak közé. Április 30-án, szombaton 19 órától az első megoldandó feladata az új stábnak a Csákvár legyőzése lenne, ami nem ígérkezik könnyű feladatnak, mivel közvetlen üldözőről beszélünk.

-i-

Tartalom megosztása: