keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Szombathelyen és Zánkán is versenyeztek a tájfutók

Zalaegerszeg címer
Hírek

Szombathelyen és Zánkán is versenyeztek a tájfutók

2016 szeptember 28 - szerda
A nyár végén több olyan felkészülési versenyen vettek részt a zalai tájfutó klubok, melyek már az őszi bajnoki versenyekre készítik fel a sportolókat. Szombathelyen három futamban – két rövidtáv, egy normáltáv – Szombathely Kupa néven regionális ranglista futamon küzdhettek a résztvevők a dobogós helyezésekért.

A versenyen a Göcsej KTFE versenyzői közül Mézes Botond Csegő, Jacsev Sámuel, Szalay Levente, Czigány Emma, Császár Éva aranyérmet szerzett. Czigány Anna egy ezüstöt, míg Nagy Levente egy bronzérmet szerzett. A TRIÓ Egerszeg ZTC tájfutói, Fehér Ferenc, Vajda László, Rövid Boglárka, Dely Virág, aranyérmet, Kiss Kornél, McCarthy Brian, Mázsa Zsófia, Sárecz Éva ezüstöt, míg Takács Ticián és Molnár Barnabás bronzérmet szerzett.

Ezt követően az egykori zánkai úttörőváros, ma Erzsébet Üdülőközpont és Tábor adott otthont a Veszprém-Vas-Zala megye három bajnoki versenyének, melyet a TRIÓ Egerszeg ZTC rendezett. A rövidtávú bajnokságon, két futamban több mint 250-en álltak rajthoz, míg a sprintváltó- és csapatbajnokság 4-4 kategóriájában 41 csapat mérette meg tudását a gyors, de helyenként technikás terepen. A TRIÓ Egerszeg ZTC versenyzői rövidtávon Fekete Sámuel, Uhlir Péter, Horváth Zoltán révén aranyérmet szerzett. A dobogó második fokára állhatott fel Takács Ticián, Bódi Doroti és Uhlir Tímea, míg bronzérmet szerzett Csiszár Barnabás, Kiss Kornél, Erdős Gábor, Csiszár Gyopár, Rövid Boglárka, Dely Virág és Sárecz Éva. A Göcsej KTFE dobogósai ezen a távon Tarsoly Panka volt , aki harmadik lett kategóriájában, míg Takács Szilvia ezüstérmes lett. A sprintváltóban a TRIÓ Egerszeg csapatai kettő első, öt második és egy harmadik helyezést gyűjtöttek be.

-i-

 

Tartalom megosztása: